Рецепт “Бір’яні з курки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
НА 4 ПОРЦІЇ
❯ 400 г рису басматі
❯ 4 курячі стегенця
❯ 400 г натурального йогурту
❯ 2 цибулини
❯ 1 зубок часнику
❯ 1 см імбиру
❯ 1 стручок гострого перцю
❯ 1 ст. л. куркуми
❯ 1 ч. л. суміші спецій гарам масалу
❯ 1/2 ч. л. насіння куміну
❯ 2 бутони гвоздики
❯ 6 стручків кардамону
❯ 1 паличка кориці
❯ рубана кінза
❯ 100 мл молока
❯ 4 ст. л. рослинної олії
❯ сіль
Крок 1
Стегенця нарізати порційними шматочками, присипати гарам масалу та в глибокій мисці залити йогурт. Маринувати у холодильнику 2 години.
Крок 2
Стручок перцю дрібно порубати. Цибулю очистити, порубати та обсмажувати у каструлі з товстим дном на 2 ст. л. олії до прозорість. Покласти перець, куркуму, обсмажувати 3 хв, всипати рис і перемішати.
Крок 3
Влити в каструлю стільки води, щоб вона покрила рис на 1 см, і готувати під кришкою на повільному вогні 10 хв. Каструлю зняти з вогню, рис перемішати та залишити під кришкою кімнатної температури.
Крок 4
Часник та імбир очистити та порубати. У сотейнику на маслі, що залишилося, помішуючи, обсмажувати 1 хв кумін, гвоздику, імбир, часник та кардамон.
Крок 5
Викласти в сотейник мариновані стегенця з йогуртом, влити 100 мл води, всипати паприку та готувати, часто перемішуючи, 10 хв.
Крок 6
У каструлі довести до кипіння молоко, додати до нього паличку кориці, зняти з вогню та дати настоятися під кришкою 10 хв. Видалити корицю, молоко влити в сотейник з бір’яні, додати сіль за смаком та готувати страву під кришкою 2 хв. Готове бір’яні перекласти в посуд сервіровки та посипати рубаною кінзою.
Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…
Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…
Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…
Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…