Перші страви

Борщ із чорносливом на яловичому бульйоні

Рецепт “Борщ із чорносливом на яловичому бульйоні” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Інгредієнти

На 4 порції:
❯ 500 г яловичини на кістці
❯ 2 буряки
❯ 2 моркви
❯ 3 цибулини
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ 2 помідори
❯ 1 ст. л. томатної пасти
❯ 1/2 качана капусти
❯ 4 бульби картоплі
❯ 200 г консервованої квасолі
❯ 2 зубки часнику
❯ 150 г чорносливу
❯ сіль
❯ перець

Покроковий процес приготування борщу із чорносливом

Крок 1

Очистити та вимити 1 моркву. М’ясо залити в каструлі 3 л холодної води та довести до кипіння, покласти моркву та 1 неочищену цибулину, посолити та варити під кришкою 2 ч. Бульйон процідити, відкласти м’ясо.

Крок 2

Буряк, що залишилися моркву та цибулю очистити. Морква і буряки натерти на великій тертці, цибулю нарізати.
У сотейнику на олії обсмажувати овочі 10 хв.

Крок 3

Помідори вимити, очистити від шкірки, нарізати та додати до сотейника. Зменшити вогонь до мінімуму та готувати без кришки 7–8 хв. Посолити, поперчити, додати томатну пасту та прибл. 100 мл гарячої води, довести до кипіння і гасити під кришкою на повільному вогні 20 хв.

Крок 4

Часник очистити, стовкти у ступці. Бульйон довести до кипіння. Капусту тонко нашаткувати, картоплю очистити, вимити, обсушити та крупно нарізати. Підготовлені овочі закласти у бульйон і варити 15 хв.

Крок 5

Чорнослив промити, крупно нарізати та додати у бульйон. Закласти тушковані овочі, квасолю, часник і добре перемішати.

Крок 6

Борщ довести до кипіння, варити на повільному вогні 10 хв. і зняти з вогню. Дати настоятися під кришкою 20 хв. М’ясо відокремити від кістки, нарізати та розкласти по порційним тарілкам. Розлити по тарілках гарячий борщ. За бажанням подати зі сметаною.

Сьогодні ми дізналися як приготувати Борщ із чорносливом на яловичому бульйоні. Смачного!
nakukhni

Share
Published by
nakukhni

Recent Posts

Гливи у клярі

Рецепт "Гливи у клярі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 6…

1 день ago

Равіолі з м’ясом

Рецепт "Равіолі з м'ясом" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

1 день ago

Фунтовий кекс

Рецепт "Фунтовий кекс" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 55 хвилин Інгредієнти…

2 дні ago

Чахохбілі з курки

Рецепт "Чахохбілі з курки" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 50 хвилин…

2 дні ago

Суп-пюре морквяний з часником

Рецепт "Суп-пюре морквяний з часником" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 45…

2 дні ago

Листковий пиріг з капусти

Рецепт "Листковий пиріг з капусти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 1…

2 дні ago