Рецепт “Чахохбілі з курки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 50 хвилин
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 800 г моркви
❯ 1 бульба картоплі
❯ 1/2 бульби селери
❯ 2 цибулини шалота
❯ 4 зубки часнику
❯ 800 мл курячого бульйону
❯ 1/4 ч. л. меленого коріандру
❯ 3–4 гілочки кінзи для подачі
❯ 1 ч. л. меленого червоного перцю
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ сіль
Покроковий процес приготування чахохбілі
Крок 1
Помідори вимити, на кожному зробити хрестоподібний надріз. Завантажити підготовлені плоди в киплячу
воду на 30 с, вийняти та очистити від шкірки. Очищені помідори порубати. Цибулину очистити та нарізати.
Крок 2
Птах нарізати шматочками та обсмажувати на сковороді на олії до золотистого кольору. В окремому посуді на олії обсмажити цибулю. Часник очистити, кінзу промити та перебрати, підготовлені продукти порубати.
Крок 3
Викласти до м’яса цибулю та подрібнені помідори, влити оцет, додати 50 мл гарячої води та готувати під
кришкою на повільному вогні 15 хв. Страву приправити сіллю та перцем за смаком. Підмішати часник із кінзою та дати страві настоятися прибл. 2 год.
Чахохбілі буде набагато смачніше, якщо дати йому настоятися 8–12 год. Перед подачею страву можна нагріти,
але треба стежити, щоб соус не кипів. Якщо вам не подобається смак кінзи, можете замінити її зеленню петрушки.