Рецепт “Чайний пиріг з полуничним конфітюром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
НА 4 ПОРЦІЇ
❯ 150 г борошна
❯ 30 г кукурудзяного крохмалю
❯ 1/2 пакетика розпушувача для тесту
❯ 1 яйце
❯ 1 ст. л. цукру + для посипання
❯ сіль
❯ 125 г вершкового масла
❯ 1 жовток
❯ жир для змащування форми
Для начинки:
❯ 400 г полуниці
❯ сік 1/2 лимона
❯ 100 г цукру
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Форму для випікання змастити жиром. Борошно просіяти з крохмалем та розпушувачем, додати цукор і щіпку солі, вбити яйце, покласти розм’якшене масло. Руками вимісити гладке тісто та розктати його
тонкий пласт більше діаметра форми. Вислати підготовлену форму, зробивши борти.
Крок 2
Для начинки полуниці промити, перебрати, обсушити, плодоніжки видалити. У сотейнику присипати ягоди цукром та варити на повільному вогні. Ягоди довести до кипіння, зняти пінку та збризкати соком лимона до смаку. Варити 5-8 хв та зняти з вогню. Дати конфітюру охолонути та викласти його на тісто у формі.
Крок 3
Надлишок тіста по краях зрізати, обім’яти, повторно розкотити та нарізати тонкими довгими смужками. Смужки викласти на пиріг гратами, добре притискаючи краї. Залишки тіста фігурно нарізати та викласти по діаметру виробу. Жовток розговорити і змастити пиріг. Фігурний край присипати цукром. Випікати пиріг 30 хв.
Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…
Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…
Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…
Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…