Рецепт “Цепеліни з рубаним м’ясом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Інгредієнти

НА 4 ПОРЦІЇ
❯ 500 г рубаного м’яса
❯ 1 кг картоплі
❯ 1 ст. л. картопляного крохмалю
❯ 1 цибулина
❯ 100 мл молока
❯ 2 ст. л. смальцю
❯ 1 ст. л. смальцю зі шкварками
❯ 100 г копченої грудинки
❯ сушений майоран
❯ сіль
❯ перець
Для подачі:
❯ 100 г жирної сметани
❯ кілька гілочок кропу

Покроковий процес приготування цепелін

Крок 1

Цибулину очистити та розрізати навпіл. Одну половину цибулини дрібно посікти, обсмажити на 2 ст. л. смальцю та в мисці перемішати з рубаним м’ясом. Додати сушений майоран, посолити та поперчити.

Крок 2

Картоплю очистити, вимити та натерти на дрібній тертці. Так само натерти цибулину. Підготовлені овочі викласти на сито на 10 хв. та добре віджати. Нагріти молоко.

Крок 3

Терту масу перекласти в миску, додати крохмаль та добре перемішати. Влити гаряче молоко, посолити, поперчити та вимісити до отримання гладкої маси.

Крок 4

З м’ясної маси вологими руками сформувати кульки розміром трохи більше волоського горіха. З картопляної маси сформувати коржики розміром з долоню та обліпити ними м’ясні кульки, сформувавши довгасті вироби.

Крок 5

Цепелини варити в достатньому кількості киплячої підсоленої води 15-20 хв.

Крок 6

Половину цибулини, що залишилася. дрібно нарізати, копчену грудинку нарізати дрібними кубиками. Підготовлену цибулю обсмажити на смальці зі шкварками до прозорості. Додати грудинку та обсмажити до золотистого кольору.

Крок 7

Готові цепелини за допомогою шумівки викласти в сервувальний посуд та посипати обсмаженою цибулею зі шкварками та грудинкою, полити жиром, що утворився в сковороді. Сметану злегка посолити та поперчити та подати як соус в окремій посуд. Кріп промити, обсушити та прикрасити гілочками кропу блюдо.

Сьогодні ми дізналися як приготувати Цепеліни з рубаним м’ясом. Смачного!
nakukhni

Recent Posts

Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами

Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…

1 місяць ago

Пиріг із поленти з мигдалем

Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Піца з поленти

Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

1 місяць ago

Полента фрі з розмарином

Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago

Полента з родзинками та сметаною

Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Пиріг заливний з броколі

Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago