Рецепт “Дріжджовий пиріг з сиром та ягодами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 3 години
У 1 порції: 430 ккал
Інгредієнти
На 10 порцій:
❯ 300 г будь-яких заморожених ягід
❯ 50 г вершкового масла
❯ 240 мл молока
❯ 240 г цукру
❯ 20 г свіжих дріжджів
❯ щіпка солі
❯ 300 г борошна
❯ 4 яйця
❯ 500 г сиру
❯ 1 пакетик сухої суміші для приготування ванільного пудингу
❯ 70 г родзинок
❯ 2 ст. л. цукрової пудри
Покроковий процес приготування дріжджового пирігу
Крок 1
Заморожені ягоди викласти в друшляк і дати їм розтанути. Глибокий лист вистелити папером для випічки.
Крок 2
Вершкове масло нарізати маленькими кубиками, розтопити на слабкому вогні та дати охолонути. У каструлі нагріти 120 г молока, додати 45 г цукру та перемішати.
Крок 3
Дріжджі розкришіть у велику миску. Додати тепле молоко із цукром, всипати сіль і перемішати.
Крок 4
Зверху просіяти борошно. Додати яйце і ретельно вимісити. Накрити каструлю з тестом рушником та залишити в теплому місці для підйому на 1 год.
Крок 5
Духовку нагріти до 180 °. Жовтки трьох яєць відокремити від білків і перемішати з сиром. Додати 100 г цукру, 120 мл молока та суміш для пудингу. Ретельно перемішати.
Крок 6
Тісто розкотити та викласти на підготовлений лист. Розподілити зверху ягоди, сирну начинку та родзинки. Випікати 25 хв.
Крок 7
Білки збити міксером з цукром, що залишився, в міцну піну. Розподілити поверх сирної начинки з родзинками рівним шаром. Випікати ще 15 хв. при 170°. Дати трохи охолонути та потім посипати цукровою пудрою.