Рецепт “ДВАНАДЦЯТЬ ЛОЖОК італійський швидкий пиріг” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
8 порцій, 45 хвилин
Інгредієнти
– 12 ложок борошна
– 12 ложок цукру
– 12 ложок рослинної олії
– 12 ложок молока
– 3 яйця
– 1 пакетик розпушувача для тесту
– Сік та цедра 1/2 лимона
– Сіль
Покроковий процес приготування італійського пирога
Крок 1
У глибокій мисці борошно перемішати з цукром, щіпкою солі та цедрою лимона. Додати розпушувач, влити олію, молоко та перемішувати до одержання однорідного тесту.
Крок 2
Духовку нагріти до 180°. Підготувати форму для випікання і змастити її жиром.
Крок 3
Влити тісто у підготовлену форму та випікати виріб 30–35 хв. Готовність перевірити за допомогою дерев’яної шпажки: проткнути виріб по центру, якщо шпажка виходить сухий, пиріг готовий.
Крок 4
Готовому пирогу дати повністю охолонути у формі та перевернути його на блюдо сервування. Посипати пиріг з цукровою пудрою.
НА ЗАМІТКУ:
Пиріг нескладно перетворити торт зі сметанним кремом. Для крему зі 100 г цукру, 1 ч. л. соку лимона та 50 мл води приготувати сироп. У киплячий сироп всипати 1 ч. л. агар-агару та варити 1 хв. Сироп злегка остудити та перемішати з 350 г сметани. Пиріг розрізати впоперек на 2 коржі. Один корж укласти у вистелену харчовою плівкою роз’ємну форму для торта та покрити 1/2 креми. Накрити іншим коржем, викласти крем, що залишився і дати йому застигнути (близько 20 хв).