Рецепт “Ефіопський хліб” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 35 хвилин
У 1 порції: 50 ккал, 1 г білків,
2 г жирів, 8г вуглеводів
Інгредієнти
На 10 коржів:
❯ 3/4 склянки борошна тефф
❯ дрібка солі
❯ соняшникова олія для випікання
Покроковий процес приготування ефіопського хлібу
Крок 1
Борошно тефф залити 3,5 склянками води, накрити посуд кришкою і настояти суміш при кімнатній температурі
3 доби, поки на поверхні не почнуть з’являтися бульбашки (за консистенцією суміш має нагадувати млинцеве тісто).
Додати в тісто щіпку солі та перемішати.
Крок 2
Велику сковороду змастити олією і розжарити на середньому вогні. Порціями випекти з тіста тонкі коржики: ополоником зачерпнути тісто і вилити його на розпечену сковороду. Швидко повернути сковороду так, щоб тісто встигло розтектися по всій поверхні. Випікати коржі з борошна тефф з обох боків до готовності. (Не перетримайте
хліб на вогні! Як тільки краї коржики почнуть відставати від сковороди, вони готові.)
Батьківщина злаку тефф – африканський континент. Цей екзотичний продукт харчування має горіховим смаком, багатий на залізо, кальцій, цинк і не містить глютен! Ефіопський хліб – і їжа, і тарілка, на яку викладається овочевий салат або основне блюдо.