Перейти до вмісту
Головна » Ефіопський хліб

Ефіопський хліб

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Ефіопський хліб” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 35 хвилин
    У 1 порції: 50 ккал, 1 г білків,
    2 г жирів, 8г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 10 коржів:
    ❯ 3/4 склянки борошна тефф
    ❯ дрібка солі
    ❯ соняшникова олія для випікання

    Покроковий процес приготування ефіопського хлібу

    Крок 1

    Борошно тефф залити 3,5 склянками води, накрити посуд кришкою і настояти суміш при кімнатній температурі
    3 доби, поки на поверхні не почнуть з’являтися бульбашки (за консистенцією суміш має нагадувати млинцеве тісто).
    Додати в тісто щіпку солі та перемішати.

    Крок 2

    Велику сковороду змастити олією і розжарити на середньому вогні. Порціями випекти з тіста тонкі коржики: ополоником зачерпнути тісто і вилити його на розпечену сковороду. Швидко повернути сковороду так, щоб тісто встигло розтектися по всій поверхні. Випікати коржі з борошна тефф з обох боків до готовності. (Не перетримайте
    хліб на вогні! Як тільки краї коржики почнуть відставати від сковороди, вони готові.)

    Батьківщина злаку тефф – африканський континент. Цей екзотичний продукт харчування має горіховим смаком, багатий на залізо, кальцій, цинк і не містить глютен! Ефіопський хліб – і їжа, і тарілка, на яку викладається овочевий салат або основне блюдо.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Ефіопський хліб. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *