Рецепт “Фаршировані міні-гарбузи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 4 маленькі гарбузи
❯ 6 ст. л. рослинної олії
❯ 4 гілочки розмарину
❯ 200 г рису
❯ 500 мл курячого (або овочевого) бульйону
❯ 1 цибулина
❯ 50 мл білого сухого вина
❯ 50 г тертого сиру
❯ 40 г вершкового масла
❯ сіль
❯ перець
❯ рубаний кервель
Покроковий процес приготування фаршированих міні-гарбузів
Крок 1
Розмарин вимити та обсушити. Гарбузи вимити, у кожної зрізати верхівку і вибрати волокнистий м’якуш із насінням. Усередині натерти гарбуза сіллю і перцем, у кожну покласти гілочку розмарину, збризкати маслом і “чашечки” гарбузів, та “кришечки”.
Крок 2
Духовку нагріти до 200 °. Гарбузи разом із “кришечками” поставити у форму і запікати 30 хв.
Крок 3
Цибулину очистити, порубати та в глибокому сотейнику обсмажити на олії до прозорості. Всипати рис і перемішати
так, щоб вся крупа була покрита жиром. Влити вино і дати крупі його повністю ввібрати. Готувати на повільному вогні, вливаючи бульйон у міру вбирання його крупою. Посолити та поперчити. Коли рис буде практично готовий, додати вершкове масло, сир і добре перемішати.
Крок 4
Гілочки розмарину із запечених гарбузів видалити та наповнити кожен гарбуз рисом. Накрити гарбуза “кришечками” і поставити у духовку на 5 хв. Подати гарячими, посипавши рубаним кервелем.