Рецепт “Гарбузовий пиріг з апельсином” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 год. 30 хв.
У 1 порції: 350 ккал
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
Для тесту:
– 300 г борошна
– дрібка солі
– 100 г вершкового масла
– 1 ст. л. сметани.
Для начинки та заливання:
– 500 г м’якоті гарбуза
– 1 ст. л. апельсинового соку
– 3 яйця
– 180 г цукрового піску
– 50 г вершкового масла
– цедра 1 апельсина.
Для посипання:
– 100 г очищених волоських горіхів
– 1 ст. л. борошна
– 2 ст. л. цукрового піску
– 50 г вершкового масла
Покроковий процес приготування гарбузового пирігу
Крок 1
Борошно просіяти із сіллю. Олію нарізати кубиками, посікти з борошном до отримання маслянистої крихти. Додати сметану, 1 ст. л. холодної води та замісити тісто. Сформувати кулю, загорнути у харчову плівку та прибрати в холодильник на 1 год.
Крок 2
Тісто розкотити, укласти у форму, зробивши бортики. Забрати у холод. Духовку нагріти до 180 °. На тісто у формі висипати суху квасолю та випікати 15 хв. Випечений корж у формі дістати з духовки, квасолю видалити
Крок 3
Гарбуз нарізати кубиками, залити невеликим кількістю води та варити до м’якості. Дати охолонути та подрібнити у блендері, додавши апельсиновий сік. Яйця збити із цукром і м’яким маслом. Додати цедру, гарбузове пюре та ще раз збити. Начинку, що вийшла, вилити на корж.
Крок 4
Горіхи подрібнити, з’єднати з борошном, цукровим піском та вершковим маслом. Перетерти руками до одержання крихти. Розподілити її за начинкою та обережно поставити в духовку. Випікати 50 хв.