Перейти до вмісту
Головна » Гратен картопляний

Гратен картопляний

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Гратен картопляний” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    4 ПОРЦІЇ, 1 ГОДИНА 40 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    ❯ 2 корені петрушки
    ❯ 2 корені пастернаку
    ❯ 500 г картоплі, що слабо розварюється.
    ❯ 300 мл жирних вершків
    ❯ 2 ст. л. негострої гірчиці
    ❯ 1 жовток
    ❯ 1/2 ч. л. сушеного майорану
    ❯ жир для змащування форми
    ❯ 1 ст. л. панірувальних сухарів
    ❯ 1 зубок часнику
    ❯ 150 г тертого сиру
    ❯ 50 г вершкового масла
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування картопляного гратену

    Крок 1

    Духовку нагріти до 200 °. Форму для запікання натерти зубцем часнику, що розрізає навпіл, змастити жиром і присипати сухарями.

    Крок 2

    Пастернак, петрушку та картоплю очистити, вимити, обсушити та нарізати брусочками або кружками. Підготовлені овочі викласти у форму для запікання, трохи посолити, поперчити, присипати майораном і добре перемішати.

    Крок 3

    Вершкове масло охолодити та порубати. Вершки нагріти, не доводячи до кипіння. В окремому посуді жовток розтерти з гірчицею і постійно перемішуючи, влити в тонку суміш цівкою гарячі вершки. Додати половину сиру і добре перемішати

    Крок 4

    Овочі у формі залити приготовленою вершковою сумішшю із сиром, посипати рубаною олією і запікати 45-50 хв – до готовності овочів.

    Крок 5

    За 10 хв до кінця приготування посипати блюдо тертим сиром і дати йому добре розплавитися. Готовий гратен подати теплим як гарнір до м’яса або рибі або сервірувати гарячим як основна страва з легким салатом зі свіжих овочів чи зелені

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Гратен картопляний. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *