Рецепт “Гратен картопляний” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 1 ГОДИНА 40 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 2 корені петрушки
❯ 2 корені пастернаку
❯ 500 г картоплі, що слабо розварюється.
❯ 300 мл жирних вершків
❯ 2 ст. л. негострої гірчиці
❯ 1 жовток
❯ 1/2 ч. л. сушеного майорану
❯ жир для змащування форми
❯ 1 ст. л. панірувальних сухарів
❯ 1 зубок часнику
❯ 150 г тертого сиру
❯ 50 г вершкового масла
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування картопляного гратену
Крок 1
Духовку нагріти до 200 °. Форму для запікання натерти зубцем часнику, що розрізає навпіл, змастити жиром і присипати сухарями.
Крок 2
Пастернак, петрушку та картоплю очистити, вимити, обсушити та нарізати брусочками або кружками. Підготовлені овочі викласти у форму для запікання, трохи посолити, поперчити, присипати майораном і добре перемішати.
Крок 3
Вершкове масло охолодити та порубати. Вершки нагріти, не доводячи до кипіння. В окремому посуді жовток розтерти з гірчицею і постійно перемішуючи, влити в тонку суміш цівкою гарячі вершки. Додати половину сиру і добре перемішати
Крок 4
Овочі у формі залити приготовленою вершковою сумішшю із сиром, посипати рубаною олією і запікати 45-50 хв – до готовності овочів.
Крок 5
За 10 хв до кінця приготування посипати блюдо тертим сиром і дати йому добре розплавитися. Готовий гратен подати теплим як гарнір до м’яса або рибі або сервірувати гарячим як основна страва з легким салатом зі свіжих овочів чи зелені