Рецепт “Гратен з баклажанів” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
❯ 2 великі баклажани
❯ 3 великих стиглих помідора
❯ 1 лавровий лист
❯ 2 гілочки чебрецю
❯ 1 цибулина
❯ 2 ст. л. оливкової олії
❯ 2 великі кульки моцарели
❯ 3 ст. л. перцевої олії
❯ 50 г пармезану
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування гратену з баклажанів
Крок 1
Для перцевої олії 1 ст. л. сушеного перцю чилі, 1 ч. л. материнки та 2 зубки часнику наполягати на 500 мл оливкового
олії тиждень у темному прохолодному місці. Олію процідити.
Крок 2
Духовку нагріти до 180 °. Овочі вимити та обсушити. Помідори нарізати скибочками, цибулю очистити та порубати. Чебрець вимити та обсушити, листочки обірвати.
Крок 3
У сотейнику на оливковій олії обсмажити цибуля до напівпрозорості. Додати помідори, чебрець і лавровий лист, посолити, поперчити та готувати на повільному вогні, поки помідори не перетворяться у густий соус зі шматочками.
Крок 4
Баклажани нарізати тонкими кружками та обсмажити на перцевій олії з обох боків. Моцареллу нарізати скибочками.
Крок 5
Форму для запікання змастити невеликим кількістю жиру та викласти на дно частину гуртків баклажану в один шар.
Полити невеликою кількістю соусу з помідорів. Викласти на соус ще один шар баклажанів та накрити скибочками моцарелли. Шари повторити так, щоб останнім був гурток баклажану. Полити соусом з помідорів.
Крок 6
Пармезан натерти та посипати овочами. Запікати 15-20 хв. Гратен подати гарячим, не перекладаючи в інший посуд.