Рецепт “Холодний суп auksta” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6 ПОРЦІЙ:
❯ 3 курячі яйця
❯ 3 перепелині яйця для подачі
❯ 350 г консервованих буряків
❯ 2–3 свіжі огірки (залежно від розміру)
❯ 2 л кислого молока або жирного кефіру
❯ 1/2 пучка кропу
❯ 1/2 пучка зеленої цибулі
❯ кілька гілочок петрушки
❯ сік лимона або лимонна кислота (за бажанням)
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування супу auksta
Крок 1
Курячі та перепелині яйця відварити до готовності та помістити у холодильник.
Крок 2
Огірки вимити, обсушити та нарізати скибочками. З буряків злити маринад та викласти її у чашу блендера. Додати
огірки і, вливаючи порціями кисле молоко, подрібнити до однорідної отримання дрібнорубаної маси.
Крок 3
Масу посолити та поперчити до смаку, за бажанням приправити соком лимона (лимонною кислотою). Дати масі настоятися у холодильнику 2–4 год.
Крок 4
Кріп та зелену цибулю промити, перебрати, обсушити та дрібно порубати. Петрушку промити, обсушити, порубати
та відкласти для подачі.
Крок 5
Курячі та перепелині яйця очистити. Курячі яйця дрібно посікти та розкласти по порційним тарілкам, перепелині яйця нарізати половинками та відкласти для подачі.
Крок 6
Додати в тарілки рубаний кріп і петрушку та розлити бурякову масу на кислому молоці, обережно перемішати.
Посипати суп петрушкою, додати половинки яєць перепелиних.