Рецепт “Хумус з молодих буряків” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 3–4 невеликі молоді буряки
❯ 150 г консервованого нуту
❯ 100 мл води
❯ 2 зубки часнику
❯ 50 г кунжутної пасти тахіні
❯ 2 лайми
❯ 1/2 ч. л. цибульного порошку
❯ сіль
❯ оливкова олія
❯ кедрові горішки (за бажанням)
Покроковий процес приготування хумуса
Крок 1
Буряк вимити, залити в каструлі достатньою кількістю води та варити до готовності. Варені буряки остудити, очистити, нарізати скибочками та викласти в чашу блендера.
Крок 2
Консервований нут відкинути на сито (за бажанням рідину з-під нуту зібрати та використовувати замість вказаної в рецепті води). Часник очистити. Цедру лаймів тонко натерти, сік віджати.
Крок 3
Додати нут і часник до буряків та подрібнити. Покласти тахіні, додати цедру лаймів і, вливаючи порціями воду (рідина з-під нуту) і сік лаймів, подрібнити повторно. Додати цибульний порошок та посолити на смак.
Крок 4
Готовий хумус перекласти в посуд сервування, збризкати оливковою олією і за бажанням посипати кедровими горішками. Подати зі свіжим білим хлібом та зеленню.
На замітку
Такий хумус, розведений невеликою кількістю натурального йогурту, стане чудовим соусом чи доповненням до домашнього бургера. Для додаткового смакового відтінку можна додати до хумусу 1 ч. л. меленого куміну.