Рецепт “Імбирний ель з лемонграсом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
❯ 500 г свіжого імбиру
❯ 2 стебла лемонграсу
❯ 330 г цукру
❯ 1 л холодної води
❯ 2 лимони
❯ кілька гілочок м’яти для подачі
❯ крига або крижана крихта
❯ газована вода
Покроковий процес приготування імбирного елю
Крок 1
Імбир очистити та нарізати дрібними кубиками. Лемонграс очистити і крупно порубати.
Крок 2
Підготовлені продукти пюрувати у блендері, перекласти в каструлю з товстим дном, перемішати з цукром і влити
1 л холодної води.
Крок 3
На сильному вогні довести суміш до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму та варити 15 хв. Суміш зняти з вогню, дати охолонути при кімнатній температурі, процідити та помістити в холодильник. Об’єм напою сиропу повинен
скласти бл. 750 мл.
Крок 4
Перед подачею лимони нарізати тонкими кухлями, м’яту промити, обсушити і розібрати на листочки. Напій перелити
в ємність сервіровки, додати лимон і м’яту, покласти кригу або льодову крихту. За бажанням розвести газованою водою.