Рецепт “Качиний конфіт” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Інгредієнти

НА 6–8 БАНОЧОК ПО 400 Г
❯ 2 качині тушки, готові до кулінарної обробки (без печінки) + 400 г качиного жиру
❯ 3 цибулини шалоту
❯ 1 зубок часнику
❯ по 2 гілочки чебрецю та розмарину
❯ рослинна олія
❯ 5 горошин чорного перцю
❯ велика сіль

Покроковий процес приготування качиного конфіту

Крок 1

I ЕТАП: Тушки нарізати великими шматками, жир та шкіру з грудок зрізати та відкласти. Чебрець і розмарин промити. М’ясо посипати густо сіллю і перцем та разом із травами викласти у глибоку миску. Миску накрити та маринувати птицю в холодильнику 8–12 год.

Крок 2

Жир та зрізану шкіру крупно нарізати та прогрівати в сотейнику повільному вогні. Витоплений жир періодично зливати в окрему посуд.

Крок 3

II ЕТАП: Промариновані шматки птахи очистити від невпитаної солі, трави гілочки видалити. Цибулини та часник очистити, цибулини нарізати четвертинками. Шматки птиці, цибулю та часник викласти в сотейник із товстим дном, додати горошини перцю та залити качиним жиром так, щоб він покривав усі продукти. (Якщо жиру недостатньо, долити рослинним олією.)

Крок 4

Сотейник із птахом помістити в холодну духовку, встановити температуру 160° та готувати конфіт 3–5 год. м’ясо має придбати золотистий колір та легко відставати від кістки.

Крок 5

Готовий цукерок розкласти по підготовлених банках, добре утрамбувати та залити качиним жиром. Дати продукту охолонути при кімнатній температурі, накрити банки кришками та зберігати у прохолодному темному місці до 3 тижнів або до 3 місяців у холодильнику.

Сьогодні ми дізналися як приготувати Качиний конфіт. Смачного!
nakukhni

Share
Published by
nakukhni

Recent Posts

Гливи у клярі

Рецепт "Гливи у клярі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 6…

13 години ago

Равіолі з м’ясом

Рецепт "Равіолі з м'ясом" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

14 години ago

Фунтовий кекс

Рецепт "Фунтовий кекс" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 55 хвилин Інгредієнти…

2 дні ago

Чахохбілі з курки

Рецепт "Чахохбілі з курки" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 50 хвилин…

2 дні ago

Суп-пюре морквяний з часником

Рецепт "Суп-пюре морквяний з часником" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 45…

2 дні ago

Листковий пиріг з капусти

Рецепт "Листковий пиріг з капусти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 1…

2 дні ago