Рецепт “Качиний конфіт” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Інгредієнти

НА 6–8 БАНОЧОК ПО 400 Г
❯ 2 качині тушки, готові до кулінарної обробки (без печінки) + 400 г качиного жиру
❯ 3 цибулини шалоту
❯ 1 зубок часнику
❯ по 2 гілочки чебрецю та розмарину
❯ рослинна олія
❯ 5 горошин чорного перцю
❯ велика сіль

Покроковий процес приготування качиного конфіту

Крок 1

I ЕТАП: Тушки нарізати великими шматками, жир та шкіру з грудок зрізати та відкласти. Чебрець і розмарин промити. М’ясо посипати густо сіллю і перцем та разом із травами викласти у глибоку миску. Миску накрити та маринувати птицю в холодильнику 8–12 год.

Крок 2

Жир та зрізану шкіру крупно нарізати та прогрівати в сотейнику повільному вогні. Витоплений жир періодично зливати в окрему посуд.

Крок 3

II ЕТАП: Промариновані шматки птахи очистити від невпитаної солі, трави гілочки видалити. Цибулини та часник очистити, цибулини нарізати четвертинками. Шматки птиці, цибулю та часник викласти в сотейник із товстим дном, додати горошини перцю та залити качиним жиром так, щоб він покривав усі продукти. (Якщо жиру недостатньо, долити рослинним олією.)

Крок 4

Сотейник із птахом помістити в холодну духовку, встановити температуру 160° та готувати конфіт 3–5 год. м’ясо має придбати золотистий колір та легко відставати від кістки.

Крок 5

Готовий цукерок розкласти по підготовлених банках, добре утрамбувати та залити качиним жиром. Дати продукту охолонути при кімнатній температурі, накрити банки кришками та зберігати у прохолодному темному місці до 3 тижнів або до 3 місяців у холодильнику.

Сьогодні ми дізналися як приготувати Качиний конфіт. Смачного!
nakukhni

Recent Posts

Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами

Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…

1 місяць ago

Пиріг із поленти з мигдалем

Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Піца з поленти

Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

1 місяць ago

Полента фрі з розмарином

Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago

Полента з родзинками та сметаною

Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Пиріг заливний з броколі

Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago