Рецепт “Картопля запечена з грибами та беконом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
❯ 4 бульби картоплі
❯ 100 г бекону
❯ 200 г печериць
❯ 1 цибулина
❯ 200 мл жирних вершків
❯ 4 ст. л. тертого сиру
❯ 1 пучок петрушки
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування картоплі з грибами та беконом
Крок 1
Картоплю вимити та варити в киплячій підсоленій воді до готовності. Бульби розрізати вздовж навпіл та вибрати з них м’якоть, залишивши стінки бл. 1 см. М’якуш порубати.
Крок 2
Цибулину очистити та нарізати. Гриби очистити, промити, обсушити та нарізати скибочками. Петрушку промити, обсушити та порубати.
Крок 3
Бекон дрібно нарізати та обсмажити на сковороді без жиру. Додати цибуля, гриби та готувати до готовності грибів. Викласти м’якоть картоплі, посолити, поперчити, влити вершки та готувати 5–7 хв на середньому вогні.
Крок 4
У змащену маслом форму викласти половинки картоплі, розподілити по них масу з грибами та посипати сиром. Духовку нагріти до 180 °. Запікати картоплю, поки сир не розплавиться. Подати, посипавши петрушкою.