Рецепт “Картопляна запіканка з м’ясом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Фарш 800гр
– Цибуля порей 1шт (200гр.)
– Морква 150гр
– Часник 1 зубок
– Томатна паста 2ст.л.
– Курячий бульйон 200мл
– Зелений горошок 150гр
– Вустерський соус 1ст.л.
– Борошно 1ч.л.
– Сіль
– Перець
– Картопля 1кг
– Вершкове масло 70гр
– Курячі жовтки 2шт
– Молоко 100мл
– Сир 70гр
– Зелена цибуля
Покроковий процес приготування картопляної запіканки з м’ясом
Крок 1
У сковороду наливаємо трохи олії та додаємо фарш. Обгортаємо на гарному вогні. Ставимо варити картоплю.
Крок 2
Промиваємо і нарізаємо цибулю порей півкільцями. Натираємо моркву на велику тертку. Далі натираємо зубок часнику на дрібну тертку.
Крок 3
Коли фарш підсмажиться і стане розсипчастим, додаємо цибулю. Перемішуємо та обсмажуємо приблизно одну хвилину. Далі додаємо моркву та обсмажуємо. Потім додаємо часник і вустерський соус або соєвий соус, томатну пасту, сіль та чорний перець. Наливаємо трохи курячого бульйону і добре перемішуємо. Додаємо 1 ч.л. борошна перемішуємо. Тепер вимикаємо газ, додаємо заморожений зелений горошок та перемішуючи.
Крок 4
Давимо відварену картоплю. Додаємо вершкове масло. У 2 яєчні жовтки додаємо молоко, збиваємо та відправляємо в картоплю. Трохи солимо і добре перемішуємо. Дрібно нарізаємо зелену цибулю і відправляємо в пюре. Перемішуємо.
Крок 5
У форму для запікання викладаємо фарш рівним шаром. Потім викладаємо пюре та торі розрівнюємо. За допомогою виделки робимо структуру. Зверху злегка присипаємо сиром через тертку. Ставимо в духовку на 25-30 хвилин за 180 градусів.