Рецепт “Крем каталана” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година
У 1 порції: 250 ккал
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 700 мл вершків (10%)
❯ 150 г цукру
❯ цедра 1/2 лимона
❯ 1/3 ч. л. меленої кориці
❯ 1 ст. л. крохмалю
❯ 250 мл молока
❯ 7 жовтків
Покроковий процес приготування крема каталана
Крок 1
Вершки влити в невеликий ковшок і довести до кипіння разом із 90 г цукру. Додати лимонну цедру та мелену корицю. Перемішати віночком.
Крок 2
Крохмаль розвести холодним молоком та з’єднати з жовтками. Збити міксером до одержання маси однорідної консистенції.
Крок 3
У гарячу вершкову масу тонким цівком влити жовтковокрахмальну суміш і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, розлити креманками або маленькими формами. Дати охолонути.
Крок 4
Десерт посипати цукром, що залишився, і обпалити газовим пальником, щоб вийшла хрумка карамельна скоринка. Можна посипати рубаними горіхами.