Перейти до вмісту
Головна » Крем каталана

Крем каталана

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Крем каталана” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година
    У 1 порції: 250 ккал

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 700 мл вершків (10%)
    ❯ 150 г цукру
    ❯ цедра 1/2 лимона
    ❯ 1/3 ч. л. меленої кориці
    ❯ 1 ст. л. крохмалю
    ❯ 250 мл молока
    ❯ 7 жовтків

    Покроковий процес приготування крема каталана

    Крок 1

    Вершки влити в невеликий ковшок і довести до кипіння разом із 90 г цукру. Додати лимонну цедру та мелену корицю. Перемішати віночком.

    Крок 2

    Крохмаль розвести холодним молоком та з’єднати з жовтками. Збити міксером до одержання маси однорідної консистенції.

    Крок 3

    У гарячу вершкову масу тонким цівком влити жовтковокрахмальну суміш і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, розлити креманками або маленькими формами. Дати охолонути.

    Крок 4

    Десерт посипати цукром, що залишився, і обпалити газовим пальником, щоб вийшла хрумка карамельна скоринка. Можна посипати рубаними горіхами.

    Сьогодні ми дізналися як готується Крем каталана. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *