Рецепт “Курка тика масалу” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Інгредієнти

На 4 порції:
Для соусу:
❯ прибл. 4 см кореня імбиру
❯ 1 стручок гострого зеленого перцю
❯ 100 г горішків кеш’ю
❯ 4 цибулини
❯ 6 зубків часнику
❯ 3 ст. л. томата-пасти
❯ 4 стручка кардамону
❯ 4 бутони гвоздики
❯ 1 ч. л. меленого каррі
❯ 1 ст. л. суміші спецій гарам масалу
❯ 1 ст. л. меленого куміна
❯ 1 ст. л. меленого коріандру
❯ 1/2 ч. л. куркуми
❯ 4 ст. л. соняшникової олії
❯ 1/2 ч. л. солі
Для страви:
❯ 600 г курячої грудки
❯ 200 г натурального йогурту
❯ 1 ч. л. меленого коріандру
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ 1 стручок солодкого перцю
❯ сік 2 лаймів
❯ листочки кінзи

Покроковий процес приготування тика масалу

Крок 1

Приготувати соус. У мисці горішки залити холодною водою на 1 ч. Цибулини, часник та імбир очистити та подрібнити за допомогою міксера. Горішки відкинути на сито та пюрувати. (Якщо маса занадто густа, влити трохи води.) Перець вимити, обсушити та, видаливши насіння, дрібно порубати. Стручки кардамону розкрити.

Крок 2

На сковороді на гарячій олії обсмажувати гвоздику, насіння кардамону та каррі 2–3 хв. Додати перець, суміш цибулі, часнику та імбиру та готувати 10 хв. Покласти гарам масалу, кумін, коріандр і куркуму, влити 150 мл води та дати рідини випаруватися наполовину. Підмішати томат-пасту та горіхи і готувати 5 хв.

Крок 3

М’ясо нарізати великими шматочками та в мисці залити йогуртом. Додати коріандр, олію, перемішати та маринувати в холодильнику 1 год.

Крок 4

Духовку нагріти до 200 °. М’ясо вийняти з маринаду, обсушити, викласти на лист і запікати 20 хв. Один раз перевернути.

Крок 5

Солодкий перець вимити, обсушити та нарізати кубиками. На великій сковороді нагріти соус. Викласти в соус курячі грудки, солодкий перець та готувати на повільному вогні, регулярно перемішуючи, 10 хв. Посолити за смаком. Перед подачею приправити страву соком лаймів та посипати листочками кінзи.

Сьогодні ми дізналися як готується Курка тика масалу. Смачного!
nakukhni

Recent Posts

Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами

Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…

3 тижні ago

Пиріг із поленти з мигдалем

Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

3 тижні ago

Піца з поленти

Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

3 тижні ago

Полента фрі з розмарином

Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

3 тижні ago

Полента з родзинками та сметаною

Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

3 тижні ago

Пиріг заливний з броколі

Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

4 тижні ago