Рецепт “Курка запечена з яблуками та апельсинами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
На 6 порцій:
❯ 1 тушка курки, готова до кулінарної обробки (бл. 1,5 кг)
❯ 2 середніх апельсини
❯ 2 великі кисло-солодкі яблука
❯ 1 зірочка бадяна
❯ 1 головка часнику
❯ 70 г вершкового масла
❯ сіль
❯ перець
Для подачі:
❯ журавлина
❯ кілька гілочок розмарину
❯ 1 апельсин
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для випікання. Вершкове масло розтопити. Птаха промити та обсушити, натерти сіллю та перцем усередині та зовні.
Крок 2
Апельсини для начинки обдати гарячою водою і нарізати, не очищаючи, великими скибочками. Яблука вимити та нарізати так само, видаливши серцевини. З голівки часнику обібрати лушпиння і розрізати її поперек навпіл.
Крок 3
Підготовлені фрукти та бодян закласти в черевце птиці. і щільно зашити його кулінарною ниткою. Ніжки птаха підтягнути до черевця і зв’язати кулінарною ниткою.
Крок 4
Птаха викласти у форму для запікання та полити невеликим кількістю олії. Покласти до птаха розрізану голівку часнику. Запікати курку бл. 45 хв, регулярно поливаючи розтопленим маслом і жиром, що утворився у формі.
Крок 5
Апельсин для подачі нарізати кружками, у формі збризкати жиром з-під курки та запікати 10 хв.
Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…
Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…
Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…
Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…