Рецепт “Курячий суп з кнейдлами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 8 ПОРЦІЙ
Для курячого бульйону:
❯ 1 домашня курка, готова до кулінарної обробки (1–1,5 кг)
❯ 3 цибулини
❯ 2 середні моркви
❯ 1/2 бульби селери
❯ сіль
❯ 1 ч. л. горошин чорного перцю
❯ 5 горошин запашного перцю
❯ 2 бутони гвоздики
Для кнейдл:
❯ 180 г маци (скрушити)
❯ 8 яєць
❯ 120 мл бульйону
❯ 120 г курячого жиру
❯ сіль
❯ мускатний горіх
❯ 1/4 пучка петрушки (порубати)
Для супу:
❯ 2 середні моркви
❯ 1/2 пучка петрушки (порубати)
❯ чорний перець
Покроковий процес приготування супу з кнейдлами
Крок 1
Приготувати тісто. Яйця з бульйоном та курячим жиром збити в однорідну масу, підмішати мацу і петрушку, посолити, поперчити, приправити мускатний горіх. Накрити миску харчової плівкою та помістити в холодильник мінімум на 1 годину.
Крок 2
Птаха нарізати. Очищені цибулини нарізати половинками, моркву і селеру – великими скибочками. Птаха і овочі викласти у форму і запікати 30-40 хв при 180 °.
Крок 3
У каструлі об’ємом 5 л запечені м’ясо та овочі залити холодною водою до краю посуду. Додати сіль, прянощі, довести до кипіння і варити 1,5-2 год, поки м’ясо не почне відставати від кісток. Готовий бульйон процідити.
Крок 4
Моркву для супу очистити, нарізати кубиками та варити до готовності в 1/3 курячого бульйону.
Крок 5
Бульйон, що залишився, у великій каструлі довести до кипіння. Вологими руками сформувати із тіста великі кульки (2 ст. л. тіста на 1 виріб) і занурити їх у киплячий бульйон. Варити вироби прибл. 20 хв.
Крок 6
М’ясо відокремити від кісток і розкласти по порційним тарілкам. У кожну тарілку покласти 2 кнейдли та залити бульйоном із морквою.