Рецепт “Курка запечена з часником” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6-8 порцій, 1 година 20 хвилин
– 1 курка, готова до кулінарної обробки (бл. 1,5 кг)
– 1 головка часнику + 1 зубок
– 4 гілочки чебрецю
– 1 гілочка розмарину
– 25 г вершкового масла
– 1 лавровий лист
– 600 г дрібної картоплі
– 100 г чорних оливок без кісточки
– 80 мл олії
– Перець
– Сіль
Крок 1
Духовку нагріти до 200 °. Зубок часнику очистити. У черевце птахи покласти 2 гілочки чебрецю, розмарину та часник. Курку посолити та поперчити всередині та зовні. Ніжки підтягнути до черевця і щільно обв’язати кулінарною ниткою.
Крок 2
За допомогою кулінарного пензлика змастити птицю розтопленим вершковим маслом та викласти на глибоке деко.
Крок 3
С головки часнику обібрати верхнє лушпиння, голівку розрізати впоперек навпіл. Залишився чебрець порубати.
Крок 4
Картоплю ретельно вимити, в мисці перемішати з оливками, полити рослинною олією, посолити, поперчити та викласти до птиці. Покласти на картоплю лавровий лист.
Крок 5
Запікати курку з картоплею та оливками бл. 45 хв, часто поливаючи її та картопля жиром із форми.
Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…
Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…
Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…
Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…