Рецепт “Лазанья з гарбузом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години
У 1 порції: 650 ккал, 24 г білків,
29 г жирів, 74 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 800 г нарізаної кубиками м’якоті гарбуза
❯по 2 ст. л. оливкової олії та рубаної шавлії
❯сіль
❯мелений білий перець
❯мелений мускатний горіх
❯вершкове масло для змащування форми
❯ 12 листів для лазаньї
Для соусу:
❯ 1 цибулина
❯по 2 гілочки чебрецю та петрушки
❯ 500 мл молока
❯ 1 лавровий лист
❯ 5 горошин чорного перцю
❯ 40 г вершкового масла
❯ 20 г борошна
❯сіль
❯ 100 г тертого пармезану
Покроковий процес приготування лазаньї з гарбузом
Крок 1
Для соусу цибулину очистити та розрізати навпіл, зелень вимити та обсушити. 300 мл молока довести до кипіння з цибулею, зеленню, лавровим листом та перцем горошком. Молоко зняти з вогню, дати настоятися 15 хв. і процідити. У каструлі з товстим дном обсмажувати борошно на олії до золотистого кольору. Помішуючи, порціями влити холодне та проціджене молоко. Довести до кипіння і готувати прибл. 15 хв. Соус посолити, поперчити, додати 60 г пармезану і злегка збити.
Крок 2
Нагріти духовку до 190 °. Гарбуз викласти на вистелений папером для випікання лист, посипати шавлією, збризкати маслом, посолити та приправити перцем та мускатним горіхом. Накрити алюмінієвою фольгою та запікати 20 хв. На дно змащеної форми викласти 4 листи лазаньї та розподілити по них 1/2 гарбуза. Шари повторити, накрити листами лазаньї, що залишилися, полити соусом і посипати пармезаном. Запікати бл. 40 хв