Рецепт “Леберкезе паштет у німецькому стилі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 500 г яловичої лопатки
❯ 500 г свинячої лопатки
❯ 100 г копченого сала
❯ 100 г яловичої печінки
❯ 2 цибулини
❯ 1 ч. л. солі
❯ 1 ч. л. нітритної солі
❯ 1 ч. л. білого меленого перцю
❯ 2 ч. л. сушеного майорану
❯ 1 ч. л. гранульованого часнику
❯ 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
❯ 1/4 ч. л. меленого імбиру
❯ 500 г льодової крихти
Покроковий процес приготування леберкезе
Крок 1
Духовку нагріти до 160 °. Підготувати форму з високими бортами (наприклад, для кексу) і вислати її фольгою.
Крок 2
Печінку промити та нарізати шматочками. Цибулину очистити та нарізати скибочками. Обидва види м’яса зачистити, промити, обсушити, нарізати та викласти у миску блендера. Додати нарізане скибочками сало, печінку та цибулю і подрібнити до отримання гладкої однорідної маси.
Крок 3
Половину маси відібрати в інший посуд. До маси, що залишилася в чаші блендера додати лід і збивати до однорідної маси. М’ясну масу з льодом перекласти в інший посуд і таким же збити з льодом відкладену м’ясну масу.
Крок 4
Усю м’ясну масу з льодом перемішати, додати часник, імбир, мускатний горіх, обидва види солі, майоран та перець.
Крок 5
М’ясну масу викласти у підготовлену форму і добре розрівняти. За бажанням кінчиком тонкого ножа нанести на масу ромбоподібний візерунок.
Крок 6
Виріб випікати у духовці: температура всередині м’ясної маси повинна досягти 60 °, а сік, що з’являється при проколюванні виробу ножем, повинен стати прозорим.