Рецепт “Лотос із цибулі у фритюрі з гострим майонезним соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 35 хвилин
У 1 порції: 720 ккал, 12 г білків,
55 г жирів, 45 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 2 великі цибулини
❯ 2 склянки борошна
❯ 1 ч. л. меленого кайєнського перцю
❯ 2 ч. л. меленої солодкої паприки
❯ по щіпці меленого куміну та сушеного чебрецю
❯ мелений чорний перець на смак
❯ 2 яйця
❯ 120 мл молока
❯ рослинна олія для фритюру
Для майонезного соусу:
❯ 125 г майонезу
❯ 4 ст. л. сметани
❯ сіль на смак
❯ по щіпці меленого чилі та чорного перцю
❯ 1 ст. л. гірчиці з хроном
Покроковий процес приготування лотосу із цибулі у фритюрі
Крок 1
З цибулин вирізати дві квітки. Яйця збовтати з молоком. В іншому посуді змішати борошно зі спеціями та сушеним чебрецем. Квітки з цибулі вмочити в яєчну суміш, дати стекти. Обсипати квітки борошном.
Крок 2
У фритюрниці чи глибокій сковороді нагріти олію. Одна квітка з цибулі занурити в гарячу олію та обсмажувати з одного боку прибл. 4 хв, потім акуратно перевернути та готувати ще прибл. 3-4 хв до золотаво-коричневого кольору. Таким же чином обсмажити у фритюрі іншу квітку.
Крок 3
Для соусу майонез змішати зі сметаною і гірчицею, приправити меленим чилі, сіллю та перцем. Розлити по соусниках-піалам
Крок 4
Обсмажені у фритюрі квітки з цибулі перекласти на кухонний рушник, щоб увібрався зайвий жир, посолити. У центр кожної квітки вставити піалу з соусом.