Рецепт “Лимонно-бузиновий кекс” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН
На 4-6 порцій:
Для кексу:
❯ 200 мл маргарину
❯ 200 г натурального йогурту
❯ 100 мл бузинового сиропу
❯ 2–3 ст. л. цукру
❯ цедра 1 лимона
❯ 1 пакетик розпушувача для тесту
❯ 1/2 ч. л. соди
❯ 2 ст. л. соку лимона
❯ 360 г борошна
❯ 60 мл води
❯ жир та борошно для змащування та посипання форми
Для просочення:
❯ 125 мл бузинового сиропу
❯ по 60 мл води та соку лимона
Для глазурі:
❯ 100 г цукрової пудри
❯ 3 ст. л. соку лимона
❯ 2 ст. л. бузинового сиропу
Додатково:
❯ форма для кексу
Крок 1
Маргарин нарізати кубиками та викласти в чашу міксера. Додати йогурт, сироп, цукор та цедру лимона. Добре все перемішати та збити в пишну масу.
Крок 2
Не припиняючи збивати, додати розпушувач, соду, влити сік лимона та порціями підмішати борошно. Влити воду та перемішати повторно.
Крок 3
Духовку нагріти до 160 °. Форму для кексу змастити жиром і густо присипати борошном. Викласти у форму тісто і випікати виріб прибл. 40 хв. Готове виріб перевернути на блюдо. Інгредієнти для просочення перемішати та полити кекс.
Крок 4
Цукрову пудру збити із соком лимона та бузиновим сиропом. Якщо глазур занадто густа, додати 1-2 ст. л. сиропу або холодної води. Полити кекс цукровою глазур’ю та прикрасити суцвіттями бузини.
Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…
Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…
Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…
Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…