Перейти до вмісту
Головна » Лимонний кекс з чорною смородиною

Лимонний кекс з чорною смородиною

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Лимонний кекс з чорною смородиною” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 175 г розм’якшеного вершкового масла
    ❯ 100 г натурального йогурту
    ❯ 2 ст. л. готового лимонного курда
    ❯ 3 яйця
    ❯ цедра та сік 1 лимона
    ❯ 200 г борошна
    ❯ 1 ч. л. соди
    ❯ 175 г цукру
    ❯ 170 г чорної смородини
    ❯ сіль

    Покроковий процес приготування лимонного кексу

    Крок 1

    Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для випікання та вистелити її пергаментом. Ягоди промити та обсушити, видалити плодоніжки.

    Крок 2

    Вершкове масло збити з цукром в пишну масу. Не припиняючи збивати, ввести по одному яйця, додати йогурт та лимонний курд. Невеликими порціями ввести борошно з содою, цедрою та щіпкою солі. Додати сік лимона і добре перемішати.

    Крок 3

    ТУ тісто акуратно додати ягоди та викласти його у підготовлену форму. Виріб випікати бл. 40 хв. Готовність перевірити за допомогою дерев’яної шпажки: якщо вона суха, кекс готовий. Подати теплий кекс з йогуртом.

    Ягоди здебільшого надто швидко вбирають воду та стають водянистими. Особливо цим грішать малина та полуниця. Як же їх мити? На ситі, під тонкою струменем теплої води.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Лимонний кекс з чорною смородиною. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *