Рецепт “Лимонний кекс з чорною смородиною” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 175 г розм’якшеного вершкового масла
❯ 100 г натурального йогурту
❯ 2 ст. л. готового лимонного курда
❯ 3 яйця
❯ цедра та сік 1 лимона
❯ 200 г борошна
❯ 1 ч. л. соди
❯ 175 г цукру
❯ 170 г чорної смородини
❯ сіль
Покроковий процес приготування лимонного кексу
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для випікання та вистелити її пергаментом. Ягоди промити та обсушити, видалити плодоніжки.
Крок 2
Вершкове масло збити з цукром в пишну масу. Не припиняючи збивати, ввести по одному яйця, додати йогурт та лимонний курд. Невеликими порціями ввести борошно з содою, цедрою та щіпкою солі. Додати сік лимона і добре перемішати.
Крок 3
ТУ тісто акуратно додати ягоди та викласти його у підготовлену форму. Виріб випікати бл. 40 хв. Готовність перевірити за допомогою дерев’яної шпажки: якщо вона суха, кекс готовий. Подати теплий кекс з йогуртом.
Ягоди здебільшого надто швидко вбирають воду та стають водянистими. Особливо цим грішать малина та полуниця. Як же їх мити? На ситі, під тонкою струменем теплої води.