Випічка та десерти

Листковий пиріг з крем-сиром та вишнею

Рецепт “Листковий пиріг з крем-сиром та вишнею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

6 порцій, 45 хвилин

Інгредієнти

– 600 г готового листкового тіста
– 150 г крем-сиру
– 1 ст. л. рідкого меду
– 200 г свіжомороженої вишні
– 100 г цукру
– Сік та цедра 1/2 лимона
– 1 жовток
– Цукрова пудра
– Сіль
Для соусу:
– Сік з-під вишень
– 50 г цукру
– 1 зірочка бодян
– 1/2 палички кориці

Покроковий процес приготування листкового пирога з крем-сиром

Крок 1

Вишню розморозити на ситі, встановленому на миску, сік зібрати, ягоди злегка обсушити на паперовому рушнику.
Підготовлені ягоди в мисці присипати цукром, збризкати соком лимона, додати цедру і перемішати. Духовку нагріти до 180 °. Підготувати лист і вислати його пергаментом.

Крок 2

Тісто розділити на дві рівні частини та розкотити у два рівні прямокутні пласти. Один пласт викласти на підготовлений лист. Другий пласт на робочій поверхні викласти на пергамент та зробити на ньому часті регулярні надрізи.

Крок 3

Крем-сир перемішати з медом і щіпкою солі та добре збити. Сирною масою намазати пласт на деку, відступивши від країв прибл. 1,5 см. Поступово розподілити по сирній масі ягоди. Пласт із надрізами укласти на начинку. Краї пластів підняти та защипати.

Крок 4

У невеликій чашці розбовтати жовток з 1 ст. л. холодної води та за допомогою кулінарного пензлика змастити виріб. Випікати 25-30 хв. Готовий пиріг вийняти з і перекласти на блюдо сервування. Гарячим густо посипати цукровою пудрою.

Крок 5

Зібраний сік з-під вишень перемішати в сотейнику, розбавити водою до об’єму 200 мл, додати бодян, корицю, довести до кипіння і настоятися під кришкою 10 хв. Прянощі видалити, повернути сотейник на вогонь, додати цукор та уварити на 1/3. Сироп сервірувати в окремому посуді.

Сьогодні ми дізналися як приготувати Листковий пиріг з крем-сиром та вишнею. Смачного!
nakukhni

Share
Published by
nakukhni

Recent Posts

Гливи у клярі

Рецепт "Гливи у клярі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 6…

8 години ago

Равіолі з м’ясом

Рецепт "Равіолі з м'ясом" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

8 години ago

Фунтовий кекс

Рецепт "Фунтовий кекс" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 55 хвилин Інгредієнти…

1 день ago

Чахохбілі з курки

Рецепт "Чахохбілі з курки" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 50 хвилин…

1 день ago

Суп-пюре морквяний з часником

Рецепт "Суп-пюре морквяний з часником" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 45…

1 день ago

Листковий пиріг з капусти

Рецепт "Листковий пиріг з капусти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 1…

1 день ago