Перейти до вмісту
Головна » Марокканський суп з нутом

Марокканський суп з нутом

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Марокканський суп з нутом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    4 ПОРЦІї, 40 хвилин

    Інгредієнти

    ❯ 400 г консервованого нуту
    ❯ 100 г морожених бобів
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 1 морква
    ❯ 2 черешки селери
    ❯ 2 ч. л. меленого куміна
    ❯ 600 мл овочевого бульйону
    ❯ 400 г помідорів у власному соку
    ❯ 1 зубок часнику
    ❯ 5 ст. л. готового кускуса швидкого приготування
    ❯ сік 1/2 лимона
    ❯ 1 ст. л. рослинної олії
    ❯ 1/2 пучка петрушки та кінзи
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування марокканського супу

    Крок 1

    Цибулину очистити та нарізати дрібними кубиками. Очищену моркву та селеру вимити, обсушити та дрібно нарізати. Бульйон нагріти. З консервованого нуту злити рідина. Часник очистити та потовкти у ступці. Помідори у власному соку добре стовкти

    Крок 2

    Кинзу та петрушку промити, перебрати, обсушити та дрібно порубати.

    Крок 3

    Боби розморозити та бланшувати в киплячій підсоленій воді 5 хв. Бланшовані боби відкинути на друшляк, обдати холодною водою та очистити від шкірки.

    Крок 4

    У глибокому сотейнику на гарячому маслі обсмажувати цибулю, моркву та селеру до прозорості цибулі. Збільшити вогонь до сильного, присипати овочі кумином, додати часник і обсмажувати, часто перемішуючи, 1 хв.

    Крок 5

    Влити в сотейник гарячий бульйон, закласти нут і помідори у власному соку, посолити та поперчити до смаку і довести до кипіння. Додати бланшовані боби та варити під кришкою на повільному вогні 10 хв. Закласти кускус, приправити суп соком лимона, довести до кипіння та варити 5 хв.

    Крок 6

    Суп зняти з вогню, посипати рубаною зеленню і дати настоятися під кришкою 5 хв.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Марокканський суп з нутом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *