Рецепт “Марокканський суп з нутом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІї, 40 хвилин
Інгредієнти
❯ 400 г консервованого нуту
❯ 100 г морожених бобів
❯ 1 цибулина
❯ 1 морква
❯ 2 черешки селери
❯ 2 ч. л. меленого куміна
❯ 600 мл овочевого бульйону
❯ 400 г помідорів у власному соку
❯ 1 зубок часнику
❯ 5 ст. л. готового кускуса швидкого приготування
❯ сік 1/2 лимона
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ 1/2 пучка петрушки та кінзи
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування марокканського супу
Крок 1
Цибулину очистити та нарізати дрібними кубиками. Очищену моркву та селеру вимити, обсушити та дрібно нарізати. Бульйон нагріти. З консервованого нуту злити рідина. Часник очистити та потовкти у ступці. Помідори у власному соку добре стовкти
Крок 2
Кинзу та петрушку промити, перебрати, обсушити та дрібно порубати.
Крок 3
Боби розморозити та бланшувати в киплячій підсоленій воді 5 хв. Бланшовані боби відкинути на друшляк, обдати холодною водою та очистити від шкірки.
Крок 4
У глибокому сотейнику на гарячому маслі обсмажувати цибулю, моркву та селеру до прозорості цибулі. Збільшити вогонь до сильного, присипати овочі кумином, додати часник і обсмажувати, часто перемішуючи, 1 хв.
Крок 5
Влити в сотейник гарячий бульйон, закласти нут і помідори у власному соку, посолити та поперчити до смаку і довести до кипіння. Додати бланшовані боби та варити під кришкою на повільному вогні 10 хв. Закласти кускус, приправити суп соком лимона, довести до кипіння та варити 5 хв.
Крок 6
Суп зняти з вогню, посипати рубаною зеленню і дати настоятися під кришкою 5 хв.