Перейти до вмісту
Головна » Мусака по-грецьки

Мусака по-грецьки

    Лазання з білими грибами

    Рецепт “Мусака по-грецьки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА 45 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 600 г рубаної ягнятини
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 2 зубки часнику
    ❯ 500 г помідорів
    ❯ 10 ст. л. рослинної олії
    ❯ 2 бульби картоплі
    ❯ 4 гілочки м’яти
    ❯ 1/2 ч. л. кориці
    ❯ мускатний горіх
    ❯ 100 мл червоного сухого вина
    ❯ 1 цукіні
    ❯ 2 баклажани
    Для соусу:
    ❯ 3 ст. л. борошна
    ❯ 2 ст. л. вершкового масла
    ❯ 150 г тертого сиру
    ❯ 300 мл молока
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування мусаки по-грецьки
    Лазання з білими грибами1

    Крок 1

    Цибулю та часник очистити та порубати. Помідори дрібно нарізати, м’яту промити, обсушити та порубати. На 3 ст. л. олії обсмажувати цибулю та часник до прозорості цибулі. Закласти м’ясо і, перемішуючи, обсмажувати 10 хв. Додати помідори та м’яту, покласти корицю, мускатний горіх, посолити, поперчити та готувати 7 хв. Влити вино, зменшити вогонь до мінімуму та готувати ще 10 хв.

    Лазання з білими грибами2

    Крок 2

    Для соусу в каструлі з товстим дном на гарячому вершковому маслі обсмажити борошно, не доводячи її до підрум’янювання. Не припиняючи перемішувати борошно віночком, влити молоко і довести масу до кипіння. Масу злегка посолити, додати тертий сир і прогрівати, доки він повністю не розтопиться. Соус зняти з вогню. Духовку нагріти до 190 °.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 3

    Картоплю очистити, вимити та нарізати кружальцями. Цукіні та баклажани вимити, обсушити та нарізати також. На сковороді на решті олії обсмажити окремо цукіні та баклажани до золотистого кольору та охолодити. У підготовлену форму викласти шарами картопля, м’ясо, цукіні та баклажани. Залити соусом і готувати мусаку в духовці 25-30 хв. Подати гарячою.

    Сьогодні ми дізналися як готується Мусака по-грецьки. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *