Рецепт “Мусака по-грецьки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА 45 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 600 г рубаної ягнятини
❯ 1 цибулина
❯ 2 зубки часнику
❯ 500 г помідорів
❯ 10 ст. л. рослинної олії
❯ 2 бульби картоплі
❯ 4 гілочки м’яти
❯ 1/2 ч. л. кориці
❯ мускатний горіх
❯ 100 мл червоного сухого вина
❯ 1 цукіні
❯ 2 баклажани
Для соусу:
❯ 3 ст. л. борошна
❯ 2 ст. л. вершкового масла
❯ 150 г тертого сиру
❯ 300 мл молока
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування мусаки по-грецьки
Крок 1
Цибулю та часник очистити та порубати. Помідори дрібно нарізати, м’яту промити, обсушити та порубати. На 3 ст. л. олії обсмажувати цибулю та часник до прозорості цибулі. Закласти м’ясо і, перемішуючи, обсмажувати 10 хв. Додати помідори та м’яту, покласти корицю, мускатний горіх, посолити, поперчити та готувати 7 хв. Влити вино, зменшити вогонь до мінімуму та готувати ще 10 хв.
Крок 2
Для соусу в каструлі з товстим дном на гарячому вершковому маслі обсмажити борошно, не доводячи її до підрум’янювання. Не припиняючи перемішувати борошно віночком, влити молоко і довести масу до кипіння. Масу злегка посолити, додати тертий сир і прогрівати, доки він повністю не розтопиться. Соус зняти з вогню. Духовку нагріти до 190 °.
Крок 3
Картоплю очистити, вимити та нарізати кружальцями. Цукіні та баклажани вимити, обсушити та нарізати також. На сковороді на решті олії обсмажити окремо цукіні та баклажани до золотистого кольору та охолодити. У підготовлену форму викласти шарами картопля, м’ясо, цукіні та баклажани. Залити соусом і готувати мусаку в духовці 25-30 хв. Подати гарячою.