Рецепт “Мусака по-грецьки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Приготування: 1 ГОДИНА 45 ХВИЛИН

Інгредієнти

На 4 порції:
❯ 600 г рубаної ягнятини
❯ 1 цибулина
❯ 2 зубки часнику
❯ 500 г помідорів
❯ 10 ст. л. рослинної олії
❯ 2 бульби картоплі
❯ 4 гілочки м’яти
❯ 1/2 ч. л. кориці
❯ мускатний горіх
❯ 100 мл червоного сухого вина
❯ 1 цукіні
❯ 2 баклажани
Для соусу:
❯ 3 ст. л. борошна
❯ 2 ст. л. вершкового масла
❯ 150 г тертого сиру
❯ 300 мл молока
❯ сіль
❯ перець

Покроковий процес приготування мусаки по-грецьки

Крок 1

Цибулю та часник очистити та порубати. Помідори дрібно нарізати, м’яту промити, обсушити та порубати. На 3 ст. л. олії обсмажувати цибулю та часник до прозорості цибулі. Закласти м’ясо і, перемішуючи, обсмажувати 10 хв. Додати помідори та м’яту, покласти корицю, мускатний горіх, посолити, поперчити та готувати 7 хв. Влити вино, зменшити вогонь до мінімуму та готувати ще 10 хв.

Крок 2

Для соусу в каструлі з товстим дном на гарячому вершковому маслі обсмажити борошно, не доводячи її до підрум’янювання. Не припиняючи перемішувати борошно віночком, влити молоко і довести масу до кипіння. Масу злегка посолити, додати тертий сир і прогрівати, доки він повністю не розтопиться. Соус зняти з вогню. Духовку нагріти до 190 °.

Крок 3

Картоплю очистити, вимити та нарізати кружальцями. Цукіні та баклажани вимити, обсушити та нарізати також. На сковороді на решті олії обсмажити окремо цукіні та баклажани до золотистого кольору та охолодити. У підготовлену форму викласти шарами картопля, м’ясо, цукіні та баклажани. Залити соусом і готувати мусаку в духовці 25-30 хв. Подати гарячою.

Сьогодні ми дізналися як готується Мусака по-грецьки. Смачного!
nakukhni

Recent Posts

Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами

Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…

1 місяць ago

Пиріг із поленти з мигдалем

Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Піца з поленти

Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

1 місяць ago

Полента фрі з розмарином

Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago

Полента з родзинками та сметаною

Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Пиріг заливний з броколі

Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago