Рецепт “М’ясний пай з журавлинним соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 3 ГОДИНИ + 3 ГОДИНИ
На 8 порцій:
Для начинки:
❯ 500 г свинини
❯ 250 г підчеревини
❯ 650 г курячого філе
❯ 100 г копченої грудинки
❯ 1 ч. л. меленого мускатного горіха
❯ 1 ч. л. меленого перцю
❯ 4 гілочки чебрецю (порубати)
❯ 1,5 ч. л. солі
Для тесту:
❯ 140 г смальцю
❯ 550 г борошна
Для заливання:
❯ 300 мл міцного курячого бульйону
❯ 8 г желатину
❯ сіль
❯ перець
Для соусу:
❯ 50 г цукру
❯ 100 мл червоного кріпленого вина
❯ 200 г свіжих або свіжоморожених журавлин
Крок 1
Свинину, підчеревину, грудинку та філе нарізати невеликими кубиками та перемішати в глибокій мисці з сіллю, перцем та мускатним горіхом, додати чебрець і дуже добре перемішати.
Крок 2
Для тесту в каструлі нагріти 150 мл води та розтопити у ній смалець. Додати 1/2 ч. л. солі та всипати в один захід борошно. Перемішувати дерев’яною лопаткою, поки тісто не почне відставати від дна та стінок посуду. Посуд зняти з вогню, дати тесту трохи охолонути. Тісто добре обім’яти, прибл. 1/4 відкласти.
Крок 3
Підготувати форму для випікання та вистелити її 3/5 тесту, зробивши бортики. Викласти на тісто м’ясну масу і добре розрівняти. Форму струсити, щоб м’ясна маса добре розподілилася, і залити бульйоном із желатином. Відкладене тісто розкотити та накрити виріб, щільно защипавши краї. По центру зробити в тесті отвір і вставити в нього вирву з
пергаменту. Духовку нагріти до 180 ° і випікати пай 30 хв. Температуру духовки зменшити до 150 ° і випікати пай ще 1 год 45 хв.
Крок 4
Готовому пирога дати трохи охолонути при кімнатній температурі, перекласти його на блюдо сервування і дати охолонути повністю.
Крок 5
Желатин замочити. Бульйон нагріти, не доводячи до кипіння і розчинити в ньому желатин. Додати в сіль бульйон і перець на смак. Ок. 100 мл бульйону відлити в інший посуд, інше влити в пиріг через отвір. Виріб поставити у холодильник на 2 год.
Крок 6
У сотейнику на повільному вогні нагріти вино і розчинити у ньому цукор, довести до кипіння. Викласти у вино ягоди та варити 1–2 хв. Соус зняти з вогню та остудити. Коли желе в пирі затвердіє, полити пиріг журавлинним соусом.
Крок 7
Бульйон, що залишився з желатином розтопити на повільному вогні та рівномірно полити журавлинний соус. Поставити у холодильник на 1 годину.
Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…
Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…
Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…
Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…