Основні страви

М’ясо по-бургундськи з печерицями

Рецепт “М’ясо по-бургундськи з печерицями” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Інгредієнти

На 6 порцій:
❯ 1,5 кг яловичини
❯ 150 г копченої грудинки
❯ 1 кг моркви
❯ 150 г печериць
❯ 10 цибулин цибулі-сівка
❯ 1 цибулина
❯ 2 зубки часнику
❯ 1 пучок запашних трав (лавровий лист, чебрець, розмарин)
❯ 4 бутони гвоздики
❯ по 750 мл яловичого бульйону та червоного вина
❯ 2 ст. л. борошна
❯ 30 г вершкового масла
❯ 4 ст. л. рослинної олії
❯ сіль
❯ перець

Покроковий процес приготування м’яса по-бургундськи

Крок 1

М’ясо нарізати кубиками. Цибулину очистити та встромити у неї бутони гвоздики. Половину моркви очистити,
вимити, обсушити та нарізати кружальцями. Часник очистити. Підготовлені продукти та пучок запашних трав у мисці
залити вином із 2 ст. л. рослинної олії. Накрити кришкою та помістити в холодильник на 24 год.

Крок 2

Маринад процідити, овочі відкласти. У глибокому сотейнику на 2 ст. л. рослинної олії обсмажити м’ясо і перекласти в інший посуд. На жирі від м’яса обсмажити мариновані овочі. Повернути м’ясо в сотейник, присипатиборошном та обсмажувати 5 хв. Влити бульйон, довести до кипіння, влити маринад, посолити та поперчити та готувати під кришкою на повільному вогні 2 год 30 хв.

Крок 3

Грудинку дрібно нарізати, обсмажувати, доки не витопиться жир, і перекласти в інший посуд. Цибулю-сівачка
очистити. До жиру з-під грудинки додати вершкове. олію та обсмажувати цибулю 5 хв. Накрити кришкою, зменшити
вогонь до мінімуму, готувати 5-7 хв і перекласти в інший посуд. Гриби нарізати четвертинками та обсмажувати на жирі з-під грудинки/цибулі 7 хв.

Крок 4

Моркву, що залишилася, очистити, вимити, обсушити, нарізати кружальцями та додати до м’яса. Готувати під
кришкою до м’якості моркви. Покласти цибулю-сівок з грудинкою та грибами, довести до кипіння і зняти з вогню.

Сьогодні ми дізналися як приготувати М’ясо по-бургундськи з печерицями. Смачного!
nakukhni

Recent Posts

Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами

Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…

1 місяць ago

Пиріг із поленти з мигдалем

Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Піца з поленти

Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

1 місяць ago

Полента фрі з розмарином

Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago

Полента з родзинками та сметаною

Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Пиріг заливний з броколі

Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago