Перейти до вмісту
Головна » Печінка із грушами

Печінка із грушами

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Печінка із грушами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 3–4 ПОРЦІЇ
    ❯ 600 г телячої або свинячої печінки
    ❯ 30 мл рослинної олії
    ❯ 30 г вершкового масла
    ❯ 2 середні груші
    ❯ 2 невеликі цибулини
    ❯ 1/2 ч. л. меленого коріандру
    ❯ 1/2 ч. л. меленого запашного перцю
    ❯ 150 мл білого сухого вина
    ❯ 50 мл води
    ❯ 100 мл вершків 30%
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування печінки з грушами

    Крок 1

    Печінку зачистити, промити, обсушити, нарізати скибочками товщиною 6-8 мм, посолити та приправити перцем.

    Крок 2

    На сковороді на гарячій олії обсмажити печінку, виклавши скибочки в один шар.

    Крок 3

    Обсмажену печінку перекласти в інший посуд. Груші вимити, обсушити та розрізати кожну на 8 поздовжніх часточок, видаливши серцевину з насінням. Підготовлені груші обсмажити на жирі, що залишився після печінки, до м’якості та перекласти в інший посуд.

    Крок 4

    Цибулини очистити, нарізати півкільцями та обсмажувати на жирі з-під печінки та груш до прозорість. Покласти вершкове олію, цибулю, посолити та поперчити та готувати, доки він не стане золотистим. Присипати цибулю спеціями та готувати ще прибл. 1 хв.

    Крок 5

    Влити на сковороду воду та вино, довести до кипіння і варити, помішуючи та зішкрібаючи лопаткою все ароматні частинки з дна та стінок посуду, поки рідина не увариться наполовину.

    Крок 6

    Влити вершки та довести до повторного кипіння. Викласти печінку в цибульний соус та прогрівати на середньому вогні прибл. 2 хв. Печінку подати гарячою з соусом та гарніром з картопляного пюре.

    Сьогодні ми дізналися як готується Печінка із грушами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *