Рецепт “Печінка із грушами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 3–4 ПОРЦІЇ
❯ 600 г телячої або свинячої печінки
❯ 30 мл рослинної олії
❯ 30 г вершкового масла
❯ 2 середні груші
❯ 2 невеликі цибулини
❯ 1/2 ч. л. меленого коріандру
❯ 1/2 ч. л. меленого запашного перцю
❯ 150 мл білого сухого вина
❯ 50 мл води
❯ 100 мл вершків 30%
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування печінки з грушами
Крок 1
Печінку зачистити, промити, обсушити, нарізати скибочками товщиною 6-8 мм, посолити та приправити перцем.
Крок 2
На сковороді на гарячій олії обсмажити печінку, виклавши скибочки в один шар.
Крок 3
Обсмажену печінку перекласти в інший посуд. Груші вимити, обсушити та розрізати кожну на 8 поздовжніх часточок, видаливши серцевину з насінням. Підготовлені груші обсмажити на жирі, що залишився після печінки, до м’якості та перекласти в інший посуд.
Крок 4
Цибулини очистити, нарізати півкільцями та обсмажувати на жирі з-під печінки та груш до прозорість. Покласти вершкове олію, цибулю, посолити та поперчити та готувати, доки він не стане золотистим. Присипати цибулю спеціями та готувати ще прибл. 1 хв.
Крок 5
Влити на сковороду воду та вино, довести до кипіння і варити, помішуючи та зішкрібаючи лопаткою все ароматні частинки з дна та стінок посуду, поки рідина не увариться наполовину.
Крок 6
Влити вершки та довести до повторного кипіння. Викласти печінку в цибульний соус та прогрівати на середньому вогні прибл. 2 хв. Печінку подати гарячою з соусом та гарніром з картопляного пюре.