Рецепт “Печінка з білим виноградом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
❯ 700 г курячої печінки
❯ 300 г білого винограду без кісточок
❯ 2 цибулини
❯ 150 мл білого сухого вина
❯ 1 гілочка розмарину
❯ рослинна олія
❯ 50 г вершкового масла
❯ 1 ст. л. цукру
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування печінка з виноградом
Крок 1
Цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями. Розмарин промити, обсушити, листочки з гілочки обірвати.
Крок 2
У сотейнику на гарячій олії обсмажити цибулю до прозорості, посолити, поперчити, додати розмарин. Присипати цибулю цукром та дати йому трохи карамелізуватися. Цибулю перекласти в інший посуд.
Крок 3
Печінку промити та обсушити, крупно нарізати. У сотейнику, де обсмажували цибулю, розтопити 20 г вершкового масла. Викласти в сотейник печінку та готувати 12–15 хв. Печінку посолити і поперчити, обсмажену печінку перекласти до цибулі
Крок 4
Виноград промити та обсушити, ягоди з гілочок обірвати. Жир, в якому готувалися цибуля та печінка, нагріти на сильному вогні, викласти у гарячу олію виноград і, помішуючи, готувати 2-4 хв.
Крок 5
Жир дегласувати, вливши вино та знімаючи дерев’яною лопаткою залишки жиру з дна та стінок посуду. Вино довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму та уварити рідину на 1/3.
Крок 6
Додати до соусу з виноградом вершкове масло, що залишилося, викласти печінку і цибулю та прогрівати на повільному вогні 5-7 хв. Готове блюдо подати гарячим.