Рецепт “Печінковий торт із ніжним соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 500 г яловичої печінки
❯ 3 яйця
❯ 3 ст. л. борошна
❯ 70 мл молока
❯ сіль
❯ перець
❯ рослинна олія
Для соусу:
❯ 80 г домашнього майонезу
❯ 60 г натурального йогурту
❯ 1–3 ч. л. соку лимона
❯ кілька гілочок кропу та шніт-цибулі
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування печінкового торту
Крок 1
Печінку промити, зачистити, нарізати та подрібнити за допомогою блендера. У глибокій мисці додати до печінки яйця, порціями підмішати борошно, влити молоко, посолити та поперчити на смак. Перемішати до однорідної маси.
Крок 2
Сковороду змастити невеликою кількістю олії та порційно підсмажити тонкі печінкові млинці з обох боків. Готові млинці перекладати на тарілку.
Крок 3
Для соусу шніт-цибуля та кріп промити, обсушити та порубати. Йогурт перемішати з майонезом, додати зелень, посолити, поперчити та приправити соком лимона.
Крок 4
На сервірувальній страві зібрати пиріг, промазуючи млинці соусом та викладаючи один на одного. Подати зі свіжими та маринованими овочами та свіжою зеленню.