Основні страви

Перепела у смородиновому соусі

Рецепт “Перепела у смородиновому соусі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Інгредієнти

На 2 порції:
❯ 2 тушки перепілок, готові до кулінарної обробки
❯ 50 мл рослинної олії
❯ по 1/4 ч. л. мелених кориці, гвоздики, запашного та чорного перцю
❯ сіль
Для соусу:
❯ 100 мл м’ясного бульйону
❯ 200 мл портвейну або іншого червоного десертного вина
❯ 100 г смородини
❯ 1 паличка кориці
Для подачі:
❯ 200 г готового булгуру
❯ 30 г вершкового масла
❯ 1 гілочка м’яти
❯ 30 г мигдалю

Покроковий процес приготування перепелів у соусі

Крок 1

Духовку нагріти до 200 °. Мигдаль підсушувати в духовці 3-4 хв. і дати йому повністю охолонути. Тушки перепілок промити, обсушити і розрізати кожну вздовж хребта. Підготовлені тушки натерти сіллю та прянощами.

Крок 2

На сковороді на гарячій олії обсмажити птицю з усіх боків до золотистого кольору та перекласти у форму для запікання. Птахів запікати 8-12 хв. До подачі на стіл зберегти гарячою.

Крок 3

Жир, що залишився на сковороді після обсмажування перепілок, нагріти та дегласувати, вливши бульйон і знімаючи
лопаткою залишки їжі з дна та стінок посуду. Бульйон уварити наполовину.

Крок 4

Влити в сковороду вино, покласти корицю та смородину, довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму.
Соус уварити наполовину, часто помішуючи та роздавлюючи смородину. Готовий соус зняти з вогню та протерти
через дрібне сито.

Крок 5

Для гарніру булгур розім’яти із вершковим маслом. 2/3 обсмаженого мигдалю порубати і підмішати у булгур. На порційні тарілки викласти булгур, влити трохи ягідного. соусу і додати перепілок. Страва посипати мигдалем, що залишився та прикрасити м’ятою.

Сьогодні ми дізналися як готуються Перепела у смородиновому соусі. Смачного!
nakukhni

Recent Posts

Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами

Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…

1 місяць ago

Пиріг із поленти з мигдалем

Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Піца з поленти

Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

1 місяць ago

Полента фрі з розмарином

Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago

Полента з родзинками та сметаною

Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…

1 місяць ago

Пиріг заливний з броколі

Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…

1 місяць ago