Рецепт “Плов з овочами та куркумою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 55 хвилин
У 1 порції: 550 ккал, 14 г білків,
15 г жирів, 92 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 600 г цвітної капусти
❯ 2 моркви
❯ 1 цибулина
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ 3 ст. л. рубаного мигдалю
❯ 1–2 ч. л. цукру
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 650 мл овочевого бульйону
❯ 1 ч. л. соку лимона
❯ 300 г довгозерного рису
❯ щіпка меленого куміну
❯ 1/2 ч. л. куркуми
❯ 50 г промитих родзинок
❯ 1 апельсин
❯ 25 г вершкового масла
Покроковий процес приготування плову з овочами
Крок 1
Суцвіття цвітної капусти промити. Моркву очистити та нарізати тонкою соломкою. Цибулю очистити та порубати.
Крок 2
У каструлі з товстим дном нагріти 1 стіл. ложку рослинної олії та злегка обсмажити моркву. Посипати горіхами, цукром, сіллю та перцем. Всипати промитий рис, влити 500 мл бульйону, додати сік лимона та варити до м’якості рису.
Крок 3
На сковороді нагріти рослинну олію, що залишилося, покласти суцвіття капусти, приправити куміном, куркумою,
влити 150 мл бульйону та гасити капусту прибл. 6-8 хв до м’якості.
Крок 4
Додати в плов родзинки, цвітну капусту, нарізаний м’якуш і трохи тертої цедри апельсина. Заправити плов вершковим маслом та наполягати під кришкою 5 хв.