Рецепт “Польський суп журек” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 50 хвилин
У 1 порції: 250 ккал, 7 г білків,
17 г жирів, 18 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 200 г житньої закваски
❯ сіль
❯ кмин
❯ 10 г сушених лісових грибів або 100 г печериць
❯ 500 г картоплі
❯ 1 цибулина
❯ 50 г вершкового масла
❯ 100 г сметани
❯ 4 яйця (за бажанням)
Покроковий процес приготування польського супу журек
Крок 1
У каструлю влити 1 л теплою води, додати житню закваску та ретельно перемішати. Сушені гриби попередньо замочити, печериці протерти вологою тканиною. До закваски додати дрібно нарізані гриби. Посолити,
приправити кмином.
Крок 2
Картоплю вимити, очистити та нарізати кубиками. Додати в суп, довести до кипіння та варити на слабкому вогні прибл. 20 хв, поки картопля не стане м’якою.
Крок 3
Цибулю очистити та порубати. Обсмажувати на половині вершкового масла до золотистого кольору. Додати до супу незадовго до готовності картоплі. Зняти суп з вогню, заправити сметаною.
Крок 4
Яйця збовтати з сіллю і перцем і обсмажити на решті олії у вигляді тонких млинців. Нарізати та додати в готовий суп
(або подати окремо).