Рецепт “Пшоняний кулєш з копченим салом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
❯ 200 г пшона
❯ 1 цибулина
❯ 2 бульби картоплі
❯ 1 лавровий лист
❯ 2–3 копчені сосиски
❯ 100 г відвареної курячої грудки
❯ 50 г копченого сала або грудинки
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування кулєшу з салом
Крок 1
Пшоно промити на сите окропом та двічі злити окропом. У глибокому сотейнику довести до кипіння 800 мл води та всипати крупу.
Крок 2
Картопля очистити, вимити та нарізати великими скибочками. Закласти картопля до пшени, повторно довести до кипіння, посолити та варити під кришкою на повільному вогні 20 хв. Посолити за смаком.
Крок 3
Цибулину очистити та дрібно нарізати. Сало нарізати брусочками або кубиками, курячі грудки і сосиски – скибочками.
Крок 4
На сковороді рослинній олії обсмажувати сало, поки з його не почне витоплювати жир, додати сосиски та курячу грудку та обсмажувати, помішуючи кілька хвилин. Покласти цибулю та обсмажити до легкого підрум’янювання.
Крок 5
Обсмажені м’ясопродукти з цибулею перекласти до каструлі з пшоном і картоплею, додати лавровий лист, добре поперчити та готувати без кришки на середньому вогні 5-8 хв.