Рецепт “Реберця з кислою капустою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 порції, 1 година, 30 хвилин
Інгредієнти
– 1 кг свинячих реберець
– 1 цибулина
– 2 зубчики часнику
– 2 ст. л. рослинної олії
– 800 г квашеної капусти
– 150 мл білого сухого вина
– 2 ст. л. томата-пасти
– 1 яблуко
– 1 ст. л. насіння кмину
– сіль
– мелений чорний перець
Покроковий процес приготування реберець
Крок 1
Реберця вимити, обсушити паперовим рушником і розрізати на шматки (по 1–2 ребра, залежно від розміру). Якщо ребра дуже великі, розрубати їх поперек навпіл
Крок 2
У сковороді розігріти олію, покласти реберця та обсмажити з обох боків до утворення рум’яної скоринки. Потім перекласти у велику каструлю з товстими стінками.
Крок 3
Цибулину очистити та дрібно нарізати. Часник очистити, посікти та разом з цибулею підрум’янити, помішуючи, у сковороді, де смажилося м’ясо, на жирі, що залишився в ній.
Крок 4
Капусту викласти в друшляк, промити та витиснути. У сковороду влити вино та гасити 5 хв. Додати капусту, влити води стільки, щоб вона лише покрила капусту і гасити 10 хв.
Крок 5
Покласти томат-пасту, перемішати та тушити 5 хв. Яблуко вимити, розрізати навпіл, видалити серцевину з насінням, нарізати м’якуш кубиками та підмішати до квашеної капусти.
Крок 6
Додати смажені реберця, кмин, посолити, поперчити та перемішати. Гасити на дуже маленькому вогні під кришкою 1 год. Можна подати зі смаженою картоплею, прикрасивши зеленню.
Класична страва з меню Октоберфесту сподобається і тим, хто до пива байдужий