Основні страви

Риба запечена під вершковим соусом

Рецепт “Риба запечена під вершковим соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

8 порцій, 45 хвилин

Інгредієнти

– 4 порційні шматки червоної риби зі шкірою (всього 500 г)
– 2 ст. л. рослинної олії
– Сік 1/2 лимону
– Сіль
– Перець
Для соусу:
– 100 мл жирних вершків
– 2 ст. л. сухого білого вина
– 1 тонка скибочка копченого лосося
Для подачі:
– 1 ст. л. червоної ікри

Покроковий процес приготування риби під вершковим соусом

Крок 1

Рибу вимити, обсушити, кістки, що залишилися, видалити. Підготовлену рибу посолити, поперчити та збризкати соком лимона. Духовку нагріти до 160-180 °. Підготувати деко і змастити його олією.

Крок 2

На сковороді нагріти невелику кількість рослинної олії, викласти шматки риби шкірою вниз і обсмажувати ок. 5 хв на сильному вогні.

Крок 3

Підготовлену рибу перекласти на лист і влити бл. 70 мл води. Накрити рибу на деку алюмінієвою фольгою і запікати 15-20 хв. Готову рибу до подачі на стіл зберегти гарячі.

Крок 4

Для соусу вершки в сотейнику з товстим дном довести до кипіння та зняти з вогню. Покласти в гарячі вершки копчену рибу, накрити сотейник кришкою і дати вершкам настоятися 15 хв.

Крок 5

Рибу, на якій наполягали вершки, дуже дрібно посікти та повернути назад. Влити у вершки вино, повернути сотейник на вогонь і готувати на повільному вогні, часто перемішуючи, допоки маса не почне густіти. Соус зняти з вогню, посолити та поперчити до смаку. Остудити соус при кімнатній температурі та до подачі на стіл помістити в холодильник.

Крок 6

Запечену рибу викласти на порційний посуд шкірою вниз і полити невеликою кількістю соусу. Прикрасити блюдо червоною ікрою. Соус, що залишився, сервірувати в окремому посуді.

Сьогодні ми дізналися як готується Риба запечена під вершковим соусом. Смачного!
nakukhni

Share
Published by
nakukhni

Recent Posts

Гливи у клярі

Рецепт "Гливи у клярі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 6…

19 години ago

Равіолі з м’ясом

Рецепт "Равіолі з м'ясом" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

19 години ago

Фунтовий кекс

Рецепт "Фунтовий кекс" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 55 хвилин Інгредієнти…

2 дні ago

Чахохбілі з курки

Рецепт "Чахохбілі з курки" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 50 хвилин…

2 дні ago

Суп-пюре морквяний з часником

Рецепт "Суп-пюре морквяний з часником" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 45…

2 дні ago

Листковий пиріг з капусти

Рецепт "Листковий пиріг з капусти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 1…

2 дні ago