Рецепт “Рисовий пиріг з апельсиновою карамеллю” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
❯ 125 г круглозерного рису
❯ 1 л молока
❯ 80 г цукру
❯ 2 палички кориці
❯ 2 яйця
Для карамелі:
❯ 120 г цукру
❯ сік 1 апельсину
❯ вода
Покроковий процес приготування рисового пирігу
Крок 1
У каструлі з товстим дном молоко з’єднати з цукром, додати корицю та довести до кипіння. Всипати в кипляче молоко рис та варити 30 хв. повільному вогні. Корицю видалити.
Крок 2
Для карамелі в окремому посуді цукор з’єднати з апельсиновим соком, додати ок. 100 мл води та варити до отримання світлої карамелі. Готову карамель перелити у форму для випікання.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. На нижній рівень встановити глибоке деко, до половини наповнене гарячою водою.
Крок 4
Яйця розбовтати в окремому посуді та влити у каструлю з рисом. Масу перемішати, викласти у форму з карамеллю та розрівняти. Форму встановити на деко з гарячою водою та випікати пиріг 30 хв..
Крок 5
Готовому пирога дати охолонути у формі та перевернути на блюдо сервіровки. Подати, прикрасивши по бажанню скибочками апельсина.