Випічка та десерти

Сабанєх арабські солодкі пиріжки

Рецепт “Сабанєх арабські солодкі пиріжки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

Приготування: 2 ГОДИНИ

Інгредієнти

На 4 порції:
Для тесту:
❯ 400 г борошна
❯ 50 г вершкового масла
❯ 1 ст. л. сухих пекарських дріжджів
❯ 180 мл молока
❯ 1 яйце + 1 жовток
❯ 2 ст. л. цукру
❯ 1 ч. л. солі
Для начинки:
❯ 200 г маку
❯ 40 г цукру
❯ 250 мл молока
❯ цедра 1/2 лимона
❯ 3 ст. л. світлих родзинок
Для подачі та оформлення:
❯ 1 ст. л. цукру
❯ 1 ст. л. маку
❯ цукрова пудра

Покроковий процес приготування арабськіх солодкіх пиріжків

Крок 1

Молоко трохи нагріти. Вершкове масло розм’якшити за кімнатної температури. У глибоку миску просіяти борошно, перемішати з дріжджами, цукром та сіллю, вбити яйце, додати жовток, олію та перемішати. Вливаючи тонким струмком молоко, руками вимісити гладке однорідне тісто. Накрити тісто чистою тканинною серветкою та залишити підходити в теплому місці без протягів на 1 год.

Крок 2

Для начинки родзинки промити та крупно порубати. Підготовлені родзинки та мак у невеликому сотейнику залити молоком, додати цедру і цукор, довести до кипіння і, помішуючи, варити на повільному вогні 5 хв. Сотейник зняти з вогню та дати масі повністю охолонути. Масу добре перемішати, за необхідності додати більше цукру.

Крок 3

Духовку нагріти до 180 °. Підготувати вистелений пергаментом лист. Тісто добре обім’яти та розкотити в пласт завтовшки бл. 3мм. Нарізати тісто квадратами 10х10 см, у центр кожного покласти 1-2 ст. л. начинки та сформувати трикутні пиріжки, защипуючи краї.

Крок 4

Викласти пиріжки на лист, укладаючи їх швом вниз. У невеликій чашці розбовтати 1 ст. л. цукру із 3 ст. л. води та за допомогою кулінарного пензлика змастити вироби. Присипати пиріжки маком для подачі та дати їм підійти в теплому місці прибл. 15 хв.

Крок 5

Випікати пиріжки 20-25 хв. Готові пиріжки перекласти в посуд сервіровки і густо посипати цукровою пудрою.

Сьогодні ми дізналися як приготувати Сабанєх арабські солодкі пиріжки. Смачного!
nakukhni

Share
Published by
nakukhni

Recent Posts

Гливи у клярі

Рецепт "Гливи у клярі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 6…

16 години ago

Равіолі з м’ясом

Рецепт "Равіолі з м'ясом" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

16 години ago

Фунтовий кекс

Рецепт "Фунтовий кекс" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 55 хвилин Інгредієнти…

2 дні ago

Чахохбілі з курки

Рецепт "Чахохбілі з курки" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 50 хвилин…

2 дні ago

Суп-пюре морквяний з часником

Рецепт "Суп-пюре морквяний з часником" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 45…

2 дні ago

Листковий пиріг з капусти

Рецепт "Листковий пиріг з капусти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 1…

2 дні ago