Рецепт “Салат із печеного солодкого перцю” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 15 хвилин
У 1 порції: 250 ккал
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
– 3 великі стручки солодкого перцю різних кольорів
– 2 ст. л. рослинної олії
– 5 ст. л. оливкової олії
– 2 зубчики часнику
– по 4 гілочки петрушки та кропу
– сік та цедра 1/2 лимона
– 100 г сиру фета
– сіль
– мелений чорний перець
Покроковий процес приготування салату із перцю
Крок 1
Стручки солодкого перцю вимити та добре обсушити паперовим рушником. Духовку нагріти до 200 °. Перець викласти на лист, вистелений пергаментом, кожен стручок змастити олією і запікати близько 20 хв (шкірка має почорніти). Потім перекласти в миску, накрити кришкою та залишити на 30 хв. Стручки перцю очистити, м’якуш нарізати не дуже широкими смужками.
Крок 2
Часник очистити та пропустити через прес. Петрушку та кріп вимити, обсушити та порубати. Сир фета нарізати кубиками.
Крок 3
Солодкий перець трохи поперчити, потім перемішати з часником та зеленню. Оливкову олію змішати з лимонним соком і цедрою, полити перець із часником і зеленню, посипати кубиками сир фета і подати на стіл.