Перейти до вмісту
Головна » Шоколадні пряники з медом

Шоколадні пряники з медом

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Шоколадні пряники з медом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 8 ПОРЦІЙ
    ❯ 250 г борошна
    ❯ 20 г какао
    ❯ 1 ч. л. розпушувача для тіста
    ❯ 4 ч. л. різдвяної суміші спецій
    ❯ 1 яйце
    ❯ 100 г вершкового масла
    ❯ 120 мл рідкого меду
    ❯ 150 г цукру
    Для цукрової глазурі:
    ❯ 1 білок
    ❯ 150–200 г цукрової пудри
    ❯ 1–3 ст. л. гарячої води
    ❯ 1–2 краплі мигдальної есенції (або іншої за смаком)

    Покроковий процес приготування шоколадних пряників

    Крок 1

    Олія розм’якшити при кімнатній температурі та збити з цукром та прянощами в пишну масу. Додати мед, яйце та збити до отримання однорідної маси.

    Крок 2

    В окрему миску просіяти борошно з розпушувачем та какао. Суху суміш підмішати в масляну масу та вимісити однорідне липке тісто. Загорнути тісто у харчову плівку та помістити в холодильник на 1 год.

    Крок 3

    Духовку нагріти до 170 °. На посипаному борошном робочої поверхні тісто обім’яти, розкотити у тонкий пласт та за допомогою формочок чи гострого ножа фігурно нарізати. Обрізання тіста повторно обім’яти, розкотити в пласт та нарізати.

    Крок 4

    Вироби викласти на висланий пергаментом лист. Випікати пряники 5-8 хв: вони повинні трохи затвердіти. Готові пряники вийняти з духовки та дати їм повністю охолонути.

    Крок 5

    Для глазурі збити білок, поступово всипаючи цукрову пудру. Додати есенцію. Вливаючи тонкою цівкою воду, збити до отримання гладкої однорідної маси.

    Крок 6

    Пряники, що остигли, розписати глазур’ю. За бажанням прикрасити цукровим посипанням.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Шоколадні пряники з медом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *