Рецепт “Шоколадні пряники з медом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 8 ПОРЦІЙ
❯ 250 г борошна
❯ 20 г какао
❯ 1 ч. л. розпушувача для тіста
❯ 4 ч. л. різдвяної суміші спецій
❯ 1 яйце
❯ 100 г вершкового масла
❯ 120 мл рідкого меду
❯ 150 г цукру
Для цукрової глазурі:
❯ 1 білок
❯ 150–200 г цукрової пудри
❯ 1–3 ст. л. гарячої води
❯ 1–2 краплі мигдальної есенції (або іншої за смаком)
Покроковий процес приготування шоколадних пряників
Крок 1
Олія розм’якшити при кімнатній температурі та збити з цукром та прянощами в пишну масу. Додати мед, яйце та збити до отримання однорідної маси.
Крок 2
В окрему миску просіяти борошно з розпушувачем та какао. Суху суміш підмішати в масляну масу та вимісити однорідне липке тісто. Загорнути тісто у харчову плівку та помістити в холодильник на 1 год.
Крок 3
Духовку нагріти до 170 °. На посипаному борошном робочої поверхні тісто обім’яти, розкотити у тонкий пласт та за допомогою формочок чи гострого ножа фігурно нарізати. Обрізання тіста повторно обім’яти, розкотити в пласт та нарізати.
Крок 4
Вироби викласти на висланий пергаментом лист. Випікати пряники 5-8 хв: вони повинні трохи затвердіти. Готові пряники вийняти з духовки та дати їм повністю охолонути.
Крок 5
Для глазурі збити білок, поступово всипаючи цукрову пудру. Додати есенцію. Вливаючи тонкою цівкою воду, збити до отримання гладкої однорідної маси.
Крок 6
Пряники, що остигли, розписати глазур’ю. За бажанням прикрасити цукровим посипанням.