Рецепт “Штолен німецький” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

2 порцій, 3 години

Інгредієнти

– 500 г борошна
– 1 пакетик сухих пекарських дріжджів
– 200 мл молока
– 200 г цукру
– 150 г вершкового масла + 50 г для просочення
– 2 яйця
– 300 г суміші цукатів, родзинок та рубаних горіхів асорті
– 100 мл рому
– 1 ч. л. суміші мелених прянощів (кориця, імбир, гвоздика, мускатний горіх)
– Цукрова пудра
– Рослинна олія
– Сіль

Покроковий процес приготування штолена німецького

Крок 1

Цукати, родзинки та горіхи залити ромом на 6–8 год. борошно перемішати з дріжджами, цукром, прянощами та щіпкою солі, додати розм’якшене масло (150 г), вбити яйця та перемішати. Вливаючи молоко, вимісити гладке тісто, накрити миску серветкою та дати підійти мін. 2 години: тісто має збільшитися в обсязі вдвічі.

Крок 2

Руки змастити олією. Тісто обім’яти та вмісити в нього цукати, родзинки та горіхи. Тісто розділити на 2 частини та кожну розкачати в тонкий овальний шар. Підготувати лист і вислати його пергаментом. Викласти вироби на лист, склавши кожне по довжині навпіл і загорнувши верхній шар сам на себе. Накрити вироби тканинною серветкою і дати підійти прибл. 40 хв. Духовку нагріти до 160 ° і випікати вироби прибл. 1 год.

Крок 3

Масло (50 г) розтопити і змастити ним штолени. Густо посипати вироби цукровою пудрою, загорнути в пергамент і прибрати в сухе прохолодне місце. Традиційно штолен витримують до 4 тижнів. Перед подачею посипати вироби свіжою пудрою.

Сьогодні ми дізналися як приготувати Штолен німецький. Смачного!
nakukhni

Share
Published by
nakukhni

Recent Posts

Гливи у клярі

Рецепт "Гливи у клярі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 6…

2 дні ago

Равіолі з м’ясом

Рецепт "Равіолі з м'ясом" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…

2 дні ago

Фунтовий кекс

Рецепт "Фунтовий кекс" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 55 хвилин Інгредієнти…

3 дні ago

Чахохбілі з курки

Рецепт "Чахохбілі з курки" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 50 хвилин…

3 дні ago

Суп-пюре морквяний з часником

Рецепт "Суп-пюре морквяний з часником" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 45…

3 дні ago

Листковий пиріг з капусти

Рецепт "Листковий пиріг з капусти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Приготування: 1…

3 дні ago