Рецепт “Смажені креветки на огірку” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 порцій, 20 хвилин
– 24 великі очищені креветки
– 2 ст. л. рослинної олії
– 4 зубки часнику
– 1/4 ч. л. меленого гострого перцю
– Сік та терта цедра 1 лимона
– 2 ст. л. рубаної петрушки
– Сіль
Для подачі:
– 2 салатні огірки
– Листочки з кількох гілочок петрушки або іншої зелені
Крок 1
Креветки промити та обсушити, зі спинок видалити кишкові жили. Підготовлені креветки обсушити на паперовому рушнику.
Крок 2
Часник очистити та нарізати пластинами. Огірки вимити, обсушити, витончені кінчики огірків відрізати та відкласти, інше нарізати кружальцями завтовшки прибл. 3 мм, викласти в один шар на тарілку сервування і злегка посолити.
Крок 3
На сковороді нагріти олію, додати нарізаний часник, гострий перець і обсмажувати бл. 30 с.
Крок 4
Закласти на сковороду креветки, присипати їх цедрою та рубаною петрушкою і, часто перемішуючи, обсмажувати на сильному вогні 3-4 хв.
Крок 5
Обсмажені креветки за допомогою шумівки перекласти в іншу посуд і дати їм трохи охолонути. Креветки посолити, поперчити та збризкати соком лимона.
Крок 6
Підготовлені креветки викласти на кружки огірка. Невелику кількість соку лимона збити з 1 ст. л. рослинної олії та гострим перцем і збризкати креветки.
Рецепт "Кукурудзяні капкейки з фетою та овочами" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.…
Рецепт "Пиріг із поленти з мигдалем" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Піца з поленти" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА 4…
Рецепт "Полента фрі з розмарином" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…
Рецепт "Полента з родзинками та сметаною" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти…
Рецепт "Пиріг заливний з броколі" інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Інгредієнти НА…