Рецепт “Сочевичний суп з грибами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 25 хвилин
У 1 порції: 360 ккал, 25 г білків,
5 г жирів, 58 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ жменя сушених лісових грибів
❯ 1 цибулина
❯ 2 зубчики часнику
❯ 2 моркви
❯ 2 стебла черешкової селери
❯ 1 ст. л. оливкової олії
❯ 300 г червоної сочевиці
❯ 1 л овочевого бульйону
❯ 2 гілочки майорану
Покроковий процес приготування сочевичного супу з грибами
Крок 1
Гриби промити та залити 200 мл гарячої води. Цибулю та часник очистити та порубати. Овочі, що залишилися, вимити. Моркву очистити та разом із селерою нарізати кубиками
Крок 2
У каструлі з товстим дном нагріти оливкову олію. Зменшити вогонь до мінімуму, додати рубану цибулю та обсмажувати прибл. 4 хв до напівпрозорості. Потім покласти часник і обсмажувати разом з цибулею 1 хв. Покласти нарізані моркву та селеру і готувати, помішуючи, ще ок. 2 хв.
Крок 3
Сочевицю промити кілька раз холодною водою, всипати в каструлю з овочами та влити бульйон. Гриби віджати, додати в каструлю і варити суп ок. 15 хв до готовності сочевиці. Суп посолити та поперчити, прикрасити зеленню
майорана
Червона сочевиця вариться швидше, ніж зелена. Замочувати її не треба!